İnşaat İşçisi Öztopçu'nun İkinci Şiir Kitabı Çıktı - Son Dakika
Yerel

İnşaat İşçisi Öztopçu'nun İkinci Şiir Kitabı Çıktı

İnşaat İşçisi Öztopçu\'nun İkinci Şiir Kitabı Çıktı

Van’ın Çaldıran ilçesi Han köyünde yaşayan inşaat işçisi Muhsin Öztopçu’nun ‘Bağım Şen Değil, Ötmüyor Bülbülüm’ isimli ikinci şiir kitabı çıktı.

02.07.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesi Han köyünde yaşayan inşaat işçisi Muhsin Öztopçu'nun 'Bağım Şen Değil, Ötmüyor Bülbülüm' isimli ikinci şiir kitabı çıktı.

İHA muhabirine ikinci şiir kitabı hakkında açıklamalarda bulunan Vanlı Şair Öztopçu, şiir hayatına vatani görevini yaptıktan sonra başladığını belirtti. Çaldıran'da inşatta çalışarak geçimini sağladığını ifade eden Öztopçu, ilçe esnafının katkılarıyla ilk şiir kitabı olan 'Gönülden Dile Dökülen Dizeler' kitabını yayınladığını söyledi. Genellikle şiirlerinde güncel konuları ele aldığını ifade eden Öztopçu, "Kitabımda, Van Gölü'nden Soma faciasına kadar gündelik konular yer alıyor" dedi.

Birçok önemli şairlerden esinlenerek şiir yazdığını dile getiren Öztopçu, "Şiirlerimi Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, Necip Fazıl Kısakürek ve Yunus Emre'den esinlenerek yazıyorum" ifadelerini kullandı.

118 sayfadan oluşan şiir kitabını almak isteyen okuyucuların internet üzerinden ya da ildeki birkaç kırtasiyeden temin edebileceğini de sözlerine ekleyen Öztopçu, ileriki süreçte ise Kürtçe bir şiir kitabı yazacağını söyledi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnşaat İşçisi Öztopçu'nun İkinci Şiir Kitabı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement