İnşaat Ustaları "Suriyeliler Ücret Dengesini Bozdu" - Son Dakika
Yerel

İnşaat Ustaları "Suriyeliler Ücret Dengesini Bozdu"

İnşaat Ustaları "Suriyeliler Ücret Dengesini Bozdu"

Batmanda inşaatlarda çalışan ustalar, Suriye'den gelen sığınmacılara verilen düşük ücretli işler nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini ifade ettiler.

19.09.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Merkez Meydan Mahallesinde inşaatçılar kahvehanesinde iş bekleyen İnşaat ustaları, Suriyelilerden dolayı ucuz işçiliğin meydana geldiğini ve bunun da yevmiyelerine olumsuz yansıdığını ifade ettiler.

Daha önce 80 TL yevmiyeyle çalıştıklarını belirten sıvacı ustası Abdulgafur Şeker "Batman'da bulunan binlerce, sıvacı, kalıpçı, boyacı veya demirci ustası bu yüzden çok sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Suriyeli vatandaşlar 40-50 TL'ye iş tutup çalışıyorlar. Bu durumda doğal olarak biz çalışamıyoruz. Örnek vereyim, eğer biri gelip 40 TL'karşılığında iş tutarsa bize niye uğrasın? Böyle olunca da piyasanın iş kalitesi ve ücreti düşüyor. Sabahtan akşama kadar kahvede oturuyoruz. Suriyelilerden önce işlerden dolayı başımızı kaşıyacak zamanımız yoktu. Geçen Ramazan ayında tek bir defa bile iş'e çıkamadım. Hepimiz genel olarak 8-10 nüfuslu ailelere sahibiz. Soruyorum size, bu durumda nasıl geçineceğiz, ne yiyip ne içeceğiz?" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İnşaat Ustaları 'Suriyeliler Ücret Dengesini Bozdu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement