İnşaatı Bitmeyen Rum Ortaokuluna İzin Çıkmadı - Son Dakika
Güncel

İnşaatı Bitmeyen Rum Ortaokuluna İzin Çıkmadı

İnşaatı Bitmeyen Rum Ortaokuluna İzin Çıkmadı

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde geçen yıl eğitim öğretime açılan Özel Rum İlkokulu'nun ardından, bu yıl açılması planlanan Özel Rum Ortaokulu ve Lisesi, onarım çalışmaları tamamlanamadığı için açılamadı.

12.09.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde geçen yıl eğitim öğretime açılan Özel Rum İlkokulu'nun ardından, bu yıl açılması planlanan Özel Rum Ortaokulu ve Lisesi, onarım çalışmaları tamamlanamadığı için açılamadı.

Gökçeada İlçesi'ne bağlı Zeytinli Köyü'nde Milli Eğitim Bakanlığı'nın izni ile 49 yıl sonra, geçtiğimiz yıl açılan ve 4 öğrencisi ile eğitim öğretime başlayan Özel Gökçeada Rum İlkokulu'nun (Aya Todori İlk Mektebi), ardından bu yıl Tepeköy'deki eski anaokulu binasında Rum Özel Ortaokulu ve Lise açılması planlandı. 1964 yılında kapatılan Rum Anaokulu binasının onarım çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar devam ederken, İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı İoakim Kamburopulos, okulun kurucu temsilcisi olarak 21 Ağustos tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuru yaptı. Görevlendirilen iki müfettiş, okuldaki onarım çalışmalarının tamamlanmadığını ve eğitim öğretime başlaması için fiziki olarak hazır olmadığını raporuna yazdı. 1 Eylül tarihine kadar bina hazır hale getirilmediği için de, 2014-2015 eğitim öğretim yılında okulun açılmasına onay verilmedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ise, "Özel Rum ortaokulu ve lise açılmasıyla ilgili kurucu tarafından 21 Ağustos tarihinde müracaat edilmiş. Biz de bunun üzerine en kısa sürede yazışmaları tamamlayarak inceleme yapması için iki müfettiş görevlendirdik. O tarihte yapılan müfettiş incelemesiyle, henüz inşaat halinde olan okulun fiziki olarak eğitim öğretime hazır olmadığı hem fotoğraflarla belgelendi, hem de bir rapor yazıldı. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 3'üncü maddesi gereği, Türkiye'deki tüm özel okulların eksikliklerini tamamlayarak 1 Eylül tarihine kadar onay alınması gerekiyor. Eksiklerini gidermeyen okulların hiçbirine onay verilmiyor. Gökçeada'daki Rum Okulu'nun konusu da bundan ibaret. Yani okulun açılmama sebebi bizden kaynaklanmıyor" dedi.

3 GÜN SONRA OKULLAR AÇILACAK AMA İNŞAAT SÜRÜYOR

Tepeköy'de ortaokul ve lise olarak düzenlenen eski anaokulu binasında bir süre önce başlayan onarım çalışmalarının bugün (Cuma) itibariyle de halen tamamlanmadığı belirlendi, Çalışanlar ise, okuldaki tüm işlerin 14 Eylül Pazar akşamına kadar tamamlanacağını ileri sürdü. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnşaatı Bitmeyen Rum Ortaokuluna İzin Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement