İnşaattan Düşerek Ölen Arkadaşları İçin Yürüdüler - Son Dakika
Yerel

İnşaattan Düşerek Ölen Arkadaşları İçin Yürüdüler

Gebze ilçesinde çalıştıkları fabrikanın üretime ara vermesi nedeniyle alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek, 67 gündür fabrika bahçesinde eylem yapan işçiler, inşaattan düşerek ölen arkadaşla...

12.11.2013 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze ilçesinde çalıştıkları fabrikanın üretime ara vermesi nedeniyle alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek, 67 gündür fabrika bahçesinde eylem yapan işçiler, inşaattan düşerek hayatını kaybeden arkadaşları için yürüyüş düzenledi.

Beylikbağı Mahallesi İstanbul Caddesi'ndeki fabrikada toplanan Çelik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç ve yaklaşık 250 işçi, 4 gün önce İstanbul Sultanbeyli'de yevmiyeli olarak çalıştığı inşaattan düşerek hayatını kaybeden arkadaşları Nizamettin Önelge için Gebze Meydanı'na kadar yürüdü.

Ellerinde döviz ve pankartlarla cadde boyunca işveren aleyhine sloganlar atan işçiler, oturma eyleminin ardından saygı duruşunda bulundu.

Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 638 işçinin 9 Eylül'den bu yana alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle eylemde olduğunu söyledi.

"Haklarımızı almak için fabrikayı işgal ederek, haklı mücadelemizi onurlu bir şekilde sürdürüyoruz" diyen Koç, kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacaklarını alamadan olumsuz koşullarda yaşamaya devam ettiklerini vurguladı.

Arkadaşları Önelge'nin ekonomik ve sosyal sıkıntıları göğüsleyebilmek için inşaatlarda yevmiyeli olarak işe başladığını, yaşadığı talihsiz kazadan dolayı hayatını kaybettiğini aktaran Koç, "Kamuoyunun ve Nizamettin kardeşimizin manevi huzurunda söz veriyoruz. Bu haklı mücadelemiz zaferle sonuçlanana kadar direnişimizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve kazanacağız" diye konuştu.

İşçiler daha sonra fabrikaya dönerek eylemlerini sürdürdü. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnşaattan Düşerek Ölen Arkadaşları İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement