İnşallah Tez Zamanda Fetö'cülerin Kökü Kurur" - Son Dakika
Güncel

İnşallah Tez Zamanda Fetö'cülerin Kökü Kurur"

İBRAHİM ERİKAN/MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babaları Ali Oruç, "İnşallah tez zamanda FETÖ'cülerin kökü kurur.

21.07.2016 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBRAHİM ERİKAN/MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babaları Ali Oruç, "İnşallah tez zamanda FETÖ'cülerin kökü kurur." dedi.

Baba Ali Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanını ve milletini seven bir vatandaş olarak her zaman devletin emrinde olduğunu söyledi.

"Bir tane daha çocuğum var, gerekirse onu da feda ederim." diyen Oruç, içinin yandığını ancak vatan ve millet için her şeye hazır olduklarını ifade etti.

Tarif edilemez bir acı çektiğini anlatan Baba Oruç, şunları kaydetti:

"Artık her şeyi Allah'a havale ediyorum. Onlar nasıl bizim evlatlarımızın canını yakmışsa inşallah Allah da onların cezasını verir, yerde bırakmaz. Oğullarımın mekanı cennet olsun, nur içinde yatsınlar. Baba olarak dayanmak kolay değil. Acımız çok büyük, ne yapalım kader, nasip böyleymiş. Benim çocuklarım aynı doğdu, aynı yerde göreve başladı, aynı gün aynı gece Allah'ın huzuruna, rahmetine kavuştular. Bu hainler inşallah cezasını bulacak. Ben Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a, çocuklarımın acısını dindirmek için idam mı ederler ne yaparlarsa yapsınlar, benim ciğerim çok yanıyor. Çok zor durumdayım."

Darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ mensuplarının bir an önce yakalanmasını temenni eden Oruç, şöyle devam etti:

"Yakalasınlar ve gereken en ağır cezayı versinler. İnancınız olsun, elimden gelse ben oraya giderim, tek tek hepsinin kafasını eze eze ama oldu gitti, yapacak bir şeyim yok. Gereken her şeyi ben Cumhurbaşkanıma ve Başbakanıma iletiyorum. Onlar daha iyisini bilir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan, bunu yapanların gereken cezayı çekmelerini istiyorum ancak belki o zaman teselli olabilirim."

2 ay sonra doğacak çocuğunu göremeyecek

Baba Ali Oruç, şehitlerin eşlerinin de sıkıntılı bir süreç yaşadığını, Ahmet Oruç'un eşinin 7 aylık hamile olduğunu dile getirdi.

Oruç, şunları kaydetti:

"Şimdi iki tane de kızım var, gelinlerim. Kocaları yok. Biri 7 aylık hamile, çocuk babasız dünyaya gelecek. Ben bu sorumluluk altına gireceğim, dayanacak gücüm nasıl olur bilemiyorum. Allah yardımcımız olur inşallah. Allah belalarını versin, kahrı perişan etsin. İnşallah tez zamanda onların kökü kurur. Vatanımız milletimiz inşallah tez zamanda huzura kavuşur."

-Şehit düşen ikiz polis memurlarının hikayesi

Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan Ahmet ve Mehmet Oruç'un tüm eğitim hayatları beraber geçti.

Hayalini kurdukları polis meslek yüksekokuluna giren ikizler, daha sonra helikopter pilotu olmak için pilotluk kursuna kayıt yaptırdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının Gölbaşı'ndaki tesislerinde 8 aydır eğitim alan Ahmet ve Mehmet Oruç, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında tesislere F-16 savaş uçaklarınca atılan bombalar sonucu şehit düştü.

Şehit ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un cenazeleri, kentte düzenlenen törenin ardından Alihocalı Mahalle Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnşallah Tez Zamanda Fetö'cülerin Kökü Kurur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement