Foxconn İnsanların Yerine Robotları Koyuyor - Son Dakika
Ekonomi

Foxconn İnsanların Yerine Robotları Koyuyor

iPhone modelleri üreten ana üretici olmasıyla ünlenen ve şu anda dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden biri olan Foxconn, 60.000 çalışanını robotlarla değiştirdi.

29.05.2016 20:05  Güncelleme: 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden Foxconn, binlerce çalışanını otomatik robotlarla değiştirdi. Robotların gelmesiyle beraber şirkette birçok işçi işinden olacak.

ÇALIŞAN İŞ GÜCÜ 50 BİNE DÜŞTÜ

Foxconn üretim bölümünden Xu Yulian'ın South China Morning Post'a yaptığı açıklamaya göre şirket robotların gelmesiyle beraber çalışan gücünü 110.000'den 50.000'e düştü.

Bugüne kadar birçok şirketin insan işçilerin yerine robotlara geçtiğine tanık olmuştuk ancak 60.000 insan gerçekten büyük bir rakam.

"ÜRETİM HIZLANACAK, VERİM ARTACAK"

Yulian ayrıca yaptığı açıklamada şirketin otomatik üretim sürecine odaklanmaya devam edeceği ve böylece verimliliğin kalite kontrol, araştırma ve geliştirme gibi daha önemli noktalarda artacağı belirtti.

Her ne kadar ekonomistler makinelerin iş kayıplarına neden olmasıyla alakalı ekonomiye zararına dikkat çekse de üreticilerin 35.000 dolar ödeyerek insanlara oranla çok daha verimli çalışabilen bir mekanik kola geçmeleri engellenemiyor.

Foxconn İnsanların Yerine Robotları Koyuyor

KAYNAK:http://www.chip.com.tr/

Foxconn İnsanların Yerine Robotları Koyuyor
Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Ekonomi Foxconn İnsanların Yerine Robotları Koyuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement