İnsan Kacakçılığına 13 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

İnsan Kacakçılığına 13 Tutuklama

İnsan Kacakçılığına 13 Tutuklama

İzmir'de, polis tarafından insan tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 13 Suriyeliden 9'u ve 4 Türk tukuklandı.

23.04.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, polis tarafından insan tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 13 Suriyeliden 9'u ve 4 Türk tukuklandı.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, bir süre önce Buca, Balçova, Menemen, Çeşme, Aliağa İlçeleri ile Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 6 ayrı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, 192 yabancı uyruklu göçmen kaçak ile organizatör olduğu ileri sürülen 22 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 14'ü tutuklandı, diğerleri ise serbest bırakıldı. İlk operasyonda çökertilen şebeke ile bağlantılı bazı kişilerin izine ulaşan polis, savcının talimatıyla soruşturmayı derinleştirdi. Şüphelilerin adreslerini belirleyen polis, geçen pazar sabah saatlerinde ikinci operasyon için harekete geçti. Bu operasyonda ise Suriye uyruklu 13, Türk vatandaşı 5 kişi gözaltına alındı. Zanlıların yakalandıkları adreslerde yapılan aramalarda 7 bin 55 TL, 270 Euro, 538 Dolar, 97 can yeleği, 15 şambrel, 6 araç, 4 bot şişirme pompası, 20 cep telefonu, 14 sim kart, 3 dizüstü bilgisayar, 4 hafıza kartı, 12 CD, üzerinde Arapça kişilerin adları ve para miktarı yazılı olan 19 fiş koçanı, yine benzer bilgilerin bulunduğu bir ajanda ele geçirildi. İnsan tacirleri ile bağlantıya geçip umuda yolculuk yapmak isteyenlerin, 'Emanet kasa' diye bilinen kişilere yönlendirildikleri, tüm paralarını bu kişilere teslim ettikten sonra aldıkları şifreleri insan tacirlerine verdikleri, ardından da yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak için girişimlerde bulundukları bildirildi.

13 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Yasal olmayan yollarla yurtdışına çıkmak isteyen kaçaklara farklı tarifeler uyguladıkları iddia edilen şüphelilerden bir Türk ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakılırken, diğer 17'si dün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 9'u Suriyeli, 4'ü Türk toplam 13 kişi tutuklandı, diğer şüpheliler serbest bırakıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnsan Kacakçılığına 13 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement