İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na Doğru

İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı\'na Doğru

Çalışma ve İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ’İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’ için işbirliği protokolü imzalandı.

05.07.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı' için işbirliği protokolü imzalandı.

İmza töreninde konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın en önemli hedef kitlesinden birinin de örgün eğitimdeki öğrenciler olduğunu söyledi. Kutlu, öğrencilerin ekonomi içindeki üretkenliğini arttırmanın bir yolunun da doğru meslek seçimi olduğuna dikkat çekerek, fuar organizasyonunda iş ve meslek danışmanlarınca öğrencilere doğru meslek seçimi ile ilgili meslek danışmanlığı hizmeti sunulacağını belirtti.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise, öğrencilerin doğru meslek seçmeleri, doğru firmalara yönelmeleri ve işgücü piyasasını tanımaları için bu tür fuar ve seminer organizasyonlarının önemli olduğunu dile getirdi. Koca, Mersin'de İŞKUR ile birlikte sektörün öncüleri ile öğrencileri buluşturma noktasında işbirliğine gideceklerini kaydetti.

Öğrencilere fuarda verilecek ücretsiz danışmanlık hizmetiyle, okullarından mezun olmadan önce işgücü piyasasını ve meslekleri tanıma fırsatı bulacaklarını belirten Koca, özellikle örgün eğitimine devam eden, meslek seçme aşamasında olan öğrenciler ile meslek lisesi son sınıf öğrencilerinin işgücü piyasasına çıkmadan önce sektörü tanımaları amacıyla fuar organizasyonunun önemli olduğu vurguladı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement