İnsan Tacirlerinin Şifreleri, Kasadan Çıktı - Son Dakika
Güncel

İnsan Tacirlerinin Şifreleri, Kasadan Çıktı

İzmir'in Menderes İlçesi'nden yeni bir yaşam umuduyla Samos Adası'na geçmek isteyen 16 Suriyeli'nin içinde bulunduğu polyester teknenin batmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren jandarma, teknenin sahibi ile organizasyonun para işlerini kontrol eden 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

18.04.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Menderes İlçesi'nden yeni bir yaşam umuduyla Samos Adası'na geçmek isteyen 16 Suriyeli'nin içinde bulunduğu polyester teknenin batmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren jandarma, teknenin sahibi ile organizasyonun para işlerini kontrol eden 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Ele geçirilen çelik kasa içerisinde, insan tacirlerinin kurduğu örgütünün, göçmenlerden aldıkları paralar, para trafiğini gösteren kağıtlar, kaçakçılık sırasında kullandıkları şifreler ve elemanlarına ait bilgilerin yazılı bulunduğu belgeler de ele geçirildi.

Geçen çarşamba saat 11.45 sıralarında Gümüldür açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerin, denizde ceset fark etmesi üzerine, acı biten umut yolculuğu da ortaya çıktı. Sahil Güvenlik ekiplerinin, havadan ve denizden, jandarmanın da karadan gün boyu sürdürdüğü aramalar sonrasında, 4 kişi sağ olarak kurtarıldı. Aralarında bir kadın ve bir çocuğun da bulunduğu toplam 8 kişinin ise cesedine ulaşıldı. Halen 4 kişinin bulunması için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü bildirildi.

Olay sonrasında jandarma kaçakları bölgeye getirdiği belirlenen 'Kerim' ismiyle tanınan Suriye uyruklu T.Y.'yi gözaltına aldı. İnsan tacirlerinin, kaçakları, motor bölümü delik ve 9 kişi kapasiteli olmasına rağmen 16 kişi bindirdikleri tekne ile yola çıkardıkları belirlendi.

3 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

T.Y.'nin, gözaltına alınmasının ardından yapılan araştırmalarda, yeni bilgilerde elde edildi. Bu bilgiler ışığında yapılan ikinci operasyonda ise insan tacirlerinin kullandığı işyerine baskın yapıldı. Burada işyeri sahibi A.K., yanında çalışan Suriye uyruklu F.S. ile teknenin sahibi olan N.K., gözaltına alındı.

İşyerindeki aramalarda bulunun çelik kasanın açılmasıyla, örgüte ait önemli bilgiler ele geçirildi. Kaçaklara ait 4 bin 500 TL, 6 bin Euro, 6 bin 50 doların yanı sıra, kaçakçılık sırasında kullandıkları şifreler, para makbuzleri ve elemanlarına ait bilgilerin yazılı bulunduğu belgeler ele geçirildi. 4 şüphelinin sorgusunun halen devam ettiği bildirildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnsan Tacirlerinin Şifreleri, Kasadan Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement