İnsan Ticareti Mağdurlarının Korunması Projesi - Son Dakika
Güncel

İnsan Ticareti Mağdurlarının Korunması Projesi

İnsan ticaretini önlenmeyi ve mağdurlara insan hakları temelli koruma sağlamayı amaçlayan proje tanıtıldı.

17.09.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan ticaretini önlemeyi ve mağdurlara insan hakları temelli koruma sağlamayı amaçlayan İnsan Ticareti Mağdurlarının Korunması Projesi tanıtıldı.

Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen tanıtım töreninde konuşan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Göç Politika ve Projeleri Dairesi Başkanı Raşit Zengin, insan ticaretinin sınır aşan suç türlerinden biri olduğunu, bununla mücadele için uluslararası kuruluşlar ile ulusal kurumların iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Zengin, insan ticaretinin uluslararası toplumun tamamını ilgilendiren ağır bir suç ve insan hakkı ihlali olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı bünyesinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün bu suç ile mücadele için kurulduğunu anlattı.

Projenin, insan ticaretini önlemeyi ve mağdurlara insan hakları temelli koruma sağlamayı hedeflediğini dile getiren Zengin, "Proje uygulayıcısı Uluslararası Göç Örgütü'dür. Projesin genel bütçesi 1,9 milyon avro olup, yüzde 90'ı Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 10'u ise ulusal fondan karşılanmaktadır" dedi.

Mağdurları görenler, "157 Yardım Hattı"nı arayarak ihbarda bulunabilecek. Mağdurlar da aynı hattan yardım talep edebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnsan Ticareti Mağdurlarının Korunması Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement