İnsan ve Medeniyet Hareketinden Suriyeli Kadınlara İnsanı Yardım - Son Dakika
Genel

İnsan ve Medeniyet Hareketinden Suriyeli Kadınlara İnsanı Yardım

İnsan ve Medeniyet Hareketinden Suriyeli kadınlara insanı yardımKİLİS - İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından Kilis'te 150 bebeğe mama ve 3 aylık bez, 120 anneye de1 yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak hijyen paketi ile giyim paketi, ile annelere ayrıca içinde kahvaltılık ve kuru gıda bulunan...

25.03.2017 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan ve Medeniyet Hareketinden Suriyeli kadınlara insanı yardım

KİLİS - İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından Kilis'te 150 bebeğe mama ve 3 aylık bez, 120 anneye de1 yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak hijyen paketi ile giyim paketi, ile annelere ayrıca içinde kahvaltılık ve kuru gıda bulunan 1 aylık gıda paketleri dağıttı.

İMH bünyesinde Türkiye genelinde faaliyet gösteren hanımlar Kilis'e hicret etmek zorunda kalan Suriyeli hemcinslerine yardım götürmek için 10 farklı ilden yola çıkarak, "Tüm Türkiye genelinde faaliyet gösteren İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altında buluşan hanımların ve İnsan Vakfının birlikte bir ay önce Suriyeli misafir hemcinsleri için başlattığı yardım kampanyasında toplanan eşyalar, insanı yardım malzemeleri, gıda, hijyenik paketler İstanbul, Gebze, Sakarya, İzmir, Samsun, Konya, Adana, Van, Kahramanmaraş ve Kayseri'den alınarak Kilis'e getirildi.

Kilis'te, yaşayan Suriyeli kadınların ve çocukların acil ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen kampanya Kilis'te 150 bebeğe mama ve 3 aylık bez, 120 anneye de1 yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak hijyen paketi ile giyim paketi, . annelere ayrıca içinde kahvaltılık ve kuru gıda bulunan 1 aylık gıda paketleri de ulaştırılmaya başlandı. Kolilerin içerisinde kadınlar için özel hazırlanan hijyen paketlerinin içinde kendilerine yıl boyunca yeterli olacak hijyenik ped, tırnak makası, el kremi, ıslak mendil, ağda, ayna ve tarak bulunuyor. Suriyeli kadınların talepleri doğrultusunda oluşturulan giyim paketinde ise ferace, şal, iç çamaşırı ve tayt bulunuyor.

İMH Yönetim Kurulu üyesi Meryem Terzi, düzenlediği basın toplantısında, İnsan ve Medeniyet Hareketinin tüm Türkiye'deki kurumları ile yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek, " hanımlardan hanımları, bir proje yapmayı düşündük. ve beni en iyi sen anlarsın, sloganıyla bir proje başlattık. Amacımız buradaki Suriyeli hanım kardeşlerimize destek olmak, yanlarında olduğumuzu his ettirmek istiyoruz. Bu yardımlarımızın ilk kısmı, bir yıllık olarak planladık. İlk kısmını dağıtıyoruz şuan, burada düzenli olarak inşallah, bir yıl boyunca her ay dağıtılacak. Hanımları baz aldığımız için hanımlara özel, ihtiyaçlar, kıyafetler, annelerin hassas noktaları bebek olduğu için bebek noktasından hareket ettik. Kampanyamız 4 Şubat tarihinde başladı. 20 mart tarihinde sona erdi. Kampanyamızın içerisinde giyim, feracesinden tutunda, iç çamaşır, tayt ve çorap, kadınlara özgü hijyenik kifayetler, tırnak makasından tutun da bebek maması, bebek bezi,.bebek oyuncakları var. Tabi ki en büyük ihtiyaç gıda da var" dedi.

Çocukları ile birlikte yardım malzemelerini alan Suriyeli kadınlar mutlu bir şekilde dağıtım yerinden ayrıldılar.

İnsan ve Medeniyet Hareketinden Suriyeli Kadınlara İnsanı Yardım
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel İnsan ve Medeniyet Hareketinden Suriyeli Kadınlara İnsanı Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement