"İnsanca" Fikirler 13. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde Konuşuldu - Son Dakika
Ekonomi

"İnsanca" Fikirler 13. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde Konuşuldu

PERYÖN Güney Marmara Şubesi tarafından, geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13'üncüsü düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi büyük bir coşkuyla başladı.

21.05.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi tarafından, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen ve yeni insan kaynakları süreci, insan yönetiminin önemi, bugünü ve geleceğinin ön plana çıkarıldığı, Bursa'nın ve Türkiye'nin en önemli İK organizasyonlarından biri olan "13. İnsan Kaynakları Zirvesi", önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da büyük bir katılımla başladı.

Her yıl farklı bir temayla, insan kaynaklarına ilgi duyan herkesin bir araya getiren dev organizasyonda, Türkiye'nin en büyük firmalarından birbirinden önemli isimler yer alırken; PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel, zirvenin açılış konuşmasında; "Daha fazla insanlığa, daha fazla sevgiye, daha fazla hoşgörüye ihtiyacımız olan zamanlardayız. Ne yaparsak yapalım, yapılan her eylem 'İnsanca' olmalı" mesajını verdi.

2 gün boyunca devam edecek olan ve insan kaynaklarına ilgi duyan, insan yönetiminin önemine inanan her kesimden insanın buluştuğu, insan ile ilgili umut verici fikirlerin ortaya konduğu 13. İnsan Kaynakları Zirvesi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılışla start alırken, dev organizasyonda PERYÖN, Türkiye'nin önde gelen firmalarından üst düzey isimleri ve bu yıl ilk kez, yurtdışından gelen bir konuşmacıyı katılımcılarla buluşturdu.

Ali Tınaz'ın sunumuyla renk kattığı organizasyonun açılış konuşmasını, PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel yaptı. "2015 yılının, bizim için en önemli özelliklerinden biri, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı olması. Bu sebeple, bizim bugün burada olmamızı sağlayan şehitlerimizi, saygıyla ve rahmetle anıyoruz" diyerek sözlerine başlayan Özçengel, Türkiye'nin endüstri kenti Bursa'da, 13 yıldan bu yana marka haline gelmiş olan İnsan Kaynakları Zirvesi ile ilgili, "Bursa iyi şeyleri hak ediyor, bizde iyi bir şeyler yapmaya çalıştık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Ne Yaparsak Yapalım, İnsanca Olmalı"

Değişen dünyanın, organizasyonların ve stratejilerin de değişmesine sebep olduğunu vurgulayan Özçengel, "Bu durum, liderlik şekillerinin değişmesini gerektiriyor. Bütün bunların sonucu olarak da bizim, İnsan Kaynakları uygulamalarımız değişiyor. Artık tesis ve makine yatırımları, şirketlerin varlıklarını sürdürmeleri için yeterli olmuyor. İnsan faktörü hiç olmadığı kadar önemli bir konuma gelmiş durumda. Biz, tüm bu değişimlerin ışığında, insana sadece kâğıt üzerinde değil, gerçekte de değer verilmesi gerektiğine inandığımız için "İnsanca" temasını seçtik. Günümüz iş dünyasında çalışanlar, artık daha mutlu olacakları işyerleri istiyorlar. Bunun yanında şirketler ise; bağlılıkları düşen mutsuz çalışanlar ve bu durumun verimliliği düşürmesi gibi büyük sorunlarla da karşı karşıya kalmaktalar. Daha fazla insanlığa, daha fazla sevgiye, daha fazla hoşgörüye ihtiyacımız olan zamanlardayız" diye konuştu.

"İnsan Yönetmek Sanattır"

Levent Özçengel'in ardından sözü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse aldı. İnsan yönetmeyi sanat olarak tanımlayan Köse, "İnsan yönetmek dünyanın en zor işlerinden biridir ve yetenek ister. Aynı çatı altında olan farklı kişilerin, aynı hedefe ulaşmak için emek vermesi demektir. Etkili ve doğru yöneticilik, aile yönetiminden ülke yönetimine kadar, insanın olduğu her alanı kapsar. İnsanı anlamak, insan yönetiminin formüllerinden birini çözmektir. Bursa iş dünyası için bereketli bir kent. Teknolojik gelişmelerle birlikte, insan gelişiminin en yoğun yaşandığı kent Bursa'dır. Böylesine değerli konuların paylaşıldığı bu özel organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

"Sosyolojik Değişimleri Yakalayabilmek İşin Aslıdır"

Zirvenin ilk konuşmacısı olarak sahneye çıkarak; endüstriyel ilişkiler, maaş ve ücret yönetimi, işe alım, yönetim geliştirme konularında birçok çalışmaya imza atan Eğitimci Mehmet Kocabaş, Değişim Yöntemi: Küçük değişimler, büyük sonuçlar başlıklı sunumuyla, toplumun her kademesinde yaşanan denge ve güç merkezlerine ilişkin, son derece keyifli paylaşımlara imza atarken, sosyolojik değişimlerle ilgili verdiği örnekler katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Kocabaş'ın ardından sözü, zirve kapsamında Bursa'ya gelen ve organizasyonun yurtdışı katılımlı ilk konuşmacısı özelliğindeki, Prof. Dr. Marcus Venzin aldı. İtalya'nın dünyaca ünlü Bocconi Üniversitesi'nden, İşletme ve MBA alanında etkin çalışmalara imza atan Prof. Dr. Marcus Venzin'in, rol model yaklaşımları ve yeni İK süreçleriyle ilgili yapmış olduğu paylaşımlar katılımcıların ilgi odağı olurken, tüm konuşmacılara değerli paylaşımlarından ötürü PERYÖN Güney Marmara Şubesi tarafından plaket takdim edildi.

"Çok Değerli İsimler"

2 gün sürecek olan PERYÖN 13. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde, Gazeteci Fatih Portakal, Hukukçu Yunus Egemenoğlu, Engelsiz Orkestra Selim & Kerim Altınok kardeşler, Sütaş İnsan Kaynakları Başkanı Meltem Kalender Öztürk, Koç Üniversitesi'nden Psikolog Doç. Dr. Azmi Varan gibi birbirinden önemli isimler de konuşmacı olarak yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi 'İnsanca' Fikirler 13. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement