International Wine And Spirits Academy'de Yeni Dönem - Son Dakika
Güncel

International Wine And Spirits Academy'de Yeni Dönem

Yeni dönem eğitim programının içerik ve detaylarının aktarılacağı tanıtım günleri 5-6-7 Ekim tarihlerinde IWSA'da gerçekleşecek.

01.10.2015 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen International Wine and Spirits Academy'de (IWSA), yeni eğitim dönemi 14 Ekim'de başlıyor.

Mey/Diageo Türkiye tarafından, sektöre eğitimli servis personeli yetiştirme amacıyla kurulan IWSA'nın, M.E.B onaylı 'Fermente ve Distile İçecek Servis Elemanı Yetiştime Programı' hem sektör çalışanlarına hem de fermente ve distile içecek konusuna ilgi duyan, kariyer planlarını bu yönde ilerletmeyi hedefleyenlere açık. Uluslararası platformda 'sommelier' olmak isteyen adaylar için de geliştirilmiş M.E.B. Sertifikalı kurs programı 14 Ekim 2015- 16 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

IWSA sektöre yönelik verdiği eğitimlerin yanı sıra, fermente ve distile içecekler konusunda uzman bir eğitim ve uygulama merkezi olarak, Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefliyor. Sektör çalışanlarına ücretsiz olarak verdiği eğitimlerle kalifiye eleman ihtiyacına çözüm getiren IWSA, bünyesinde yer alan mutfak ve restoran uygulama alanı ile bütünsel bir yeme-içme eğitimine destek oluyor.

Katılımcılar IWSA'nın hazırladığı program ile 'Türkiye'de bir ilk olan' Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Fermente ve Distile İçecek Servis Elemanı Yetiştirme Kurs Programı'ndan sertifikalı uzman bir 'sommelier' olarak mezun olma şansını yakalıyor. Londra merkezli WSET (Wine & Spirits, Education Trust)'in Türkiye'deki 'tek program temsilcisi' olan Mey/Diageo Türkiye, IWSA çatısı altında uluslararası programlarına da devam ediyor. Konusunda uzman eğitim kadrosunun oluşturduğu programda, M.E.B. sertifikalarına ek olarak; uluslararası geçerliliğe sahip WSET 1. 2. ve 3. Seviye Şarap Seminerleri, Şarap Servisi Semineri ve 1. ve 2. Seviye Distile İçecekler Seminerleri de sektör çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor.

İstanbul'un en merkezi lokasyonlarından Şişli- Key Plaza'da, yaklaşık 1000 m2 alana kurulan IWSA bünyesinde; 2 adet 30'ar kişilik derslik, 1 adet bar&kokteyl uygulama sınıfı, kütüphane, uygulama bar alanları, toplantı odaları, mutfak ve restoran uygulama alanı bulunuyor.

Turizm ve alkollü içecek sektörü için tam donanımlı, iyi eğitimli elemanlar yetiştirmek amacıyla yola çıkan IWSA, yeme-içme sektöründe kariyer yapmak ve uzmanlaşmak isteyen herkesin gelişimine katkıda bulunacak bir kariyer platformu olmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel International Wine And Spirits Academy'de Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement