İnternet Okuyucusu, "Sahipsiz"E Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

İnternet Okuyucusu, "Sahipsiz"E Sahip Çıktı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 18 yaşındaki Canan Koç'un kütüphaneye girişi Koç'un kitabı ile ilgilenmesi 18 yaşındaki Canan Koç'un açıklamaları Kitabı raftan alıp incelemesi Bilgisayar ile kitap yazdığı siteye girişi İnternet okuyucusu "Sahipsiz"e sahip çıktı Trabzon'da 18 yaşındaki Canan Koç'un yazdığı roman, internette binlerce kişi tarafından okununca kitap haline getirildi -"Sahipsiz" adlı romanın yazarı Koç: "Çok sevdiğim yazarın kitabının bulunduğu rafta, kendi kitabımın yer alması inanılmaz bir duygu" Trabzon'da 18 yaşındaki Canan Koç'un yazdığı roman, internette binlerce kişi tarafından okununca bir yayınevi tarafından basılarak kitap haline getirildi.

30.06.2016 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

18 yaşındaki Canan Koç'un kütüphaneye girişi

Koç'un kitabı ile ilgilenmesi

18 yaşındaki Canan Koç'un açıklamaları

Kitabı raftan alıp incelemesi

Bilgisayar ile kitap yazdığı siteye girişi İnternet okuyucusu "Sahipsiz"e sahip çıktı

Trabzon'da 18 yaşındaki Canan Koç'un yazdığı roman, internette binlerce kişi tarafından okununca kitap haline getirildi

-"Sahipsiz" adlı romanın yazarı Koç: "Çok sevdiğim yazarın kitabının bulunduğu rafta, kendi kitabımın yer alması inanılmaz bir duygu"

Trabzon'da 18 yaşındaki Canan Koç'un yazdığı roman, internette binlerce kişi tarafından okununca bir yayınevi tarafından basılarak kitap haline getirildi.

Ortahisar ilçesindeki İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi'nin Bilişim Teknolojileri Bölümünden bu yıl mezun olan Koç'un kaleme aldığı ve internet ortamında yayımladığı "Sahipsiz" adlı romanı, 46 bin kişi tarafından okundu. İstanbul merkezli bir yayınevi tarafından bu durum değerlendirerek Koç'un romanını basıldı.

"Sahipsiz" ismiyle 2 bin adet basılan 384 sayfalık kitabın ilk baskısı tükendi. Kitabın ikinci baskısının bu ay sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Annesi ev hanımı, babası ise ayakkabı imalatçısı olan Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap okumayı çok sevdiğini ve haftada ortalama üç kitap okuduğunu söyledi.

Koç, çocukluğundan itibaren çeşitli hikayeler yazdığını belirterek, "Kısa senaryolar şeklinde çeşitli yazılar kaleme aldım. Yaklaşık 2 yıl önce bir gece yarısı yazılarımı internet ortamında yayımlamaya başladım. Plansız olarak, derslerden fırsat buldukça 16 bölümden oluşan roman yazdım. Romanımda uyuşturucu bağımlısı bir kişinin intikam uğruna yaptığı hatalar ve bu hatalar yumağına sürüklediği insanları anlattım." dedi.

Bağımlılıkla ilgili bilgi edinmek için bazı uzmanlarla görüştüğünü anlatan Koç, mesajlarının doğru şekilde algılanmasını istediği yazılarının 46 bin kişi tarafından okunduğunu vurguladı.

Koç, romanın ilgi görmesini beklemediğini, yaşanan gelişmelerin kendisini şaşırttığını ifade ederek, "Romanımın binlerce kişi tarafından okunmasının ardından bir yayınevi benimle iletişime geçti ve roman olarak basmak istediklerini bildirdiler. Teklif gelince bocaladım ve kabul edip etmemek üzerine bir süre düşündüm. Ailemin ve öğretmenlerimin teşviki ile teklifi kabul ettim. Romanımı 30 bölüme tamamladım ve ardından basıldı." diye konuştu.

"Romanımı kitapçı raflarında görmek çok heyecan verici"

Romanının okuyucular tarafından beğenilmesinin mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekleyen Canan Koç, "Böyle bir teklifle karşılaşacağımı hayal bile edemezdim. Şimdi romanımın ikinci baskısı yapılacak. Eskiden, 'ben kim, yazarlık kim' derdim. Yakınlarımın heyecanı beni de motive etti. O gururu görünce insan seviniyor, mutlu oluyor. Yazmak benim için her zaman hobi olarak kalacak ancak hiçbir zaman yazmayı bırakmayacağım. Üniversite eğitimimi bilişim alanında sürdürmeyi planlıyorum." ifadelerini kullandı.

Koç, yaşadığı tecrübe dolayısıyla mutlu olduğunu anlatarak, kitapların basımına ilişkin tüm süreci yaşayarak öğrenme fırsatı bulduğu için de kendisini şanslı gördüğünü söyledi.

Kitabını raflarda görünce büyük bir sevinç yaşadığını paylaşan Koç, "Alışveriş yaptığım kitapçıya gidiyorum rafta yazdığım roman. Romanımı kitapçı raflarında görmek çok heyecan verici. Bazen elime alıp bakıyorum ama içini açmak istemiyorum, tekrar rafa koyuyorum. Çok kez raflarda bulunan kitaplarıma fotoğraf çektim. Çok sevdiğim yazarın kitabının bulunduğu rafta, kendi kitabımın yer alması inanılmaz bir şey." diye konuştu.

Koç, kadın gücünü konu alan yeni roman yazmak isteğini, bunun için de araştırma sürecinde olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnternet Okuyucusu, 'Sahipsiz'E Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement