İnternetin Patronları İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika
Politika

İnternetin Patronları İstanbul'da Buluşacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İnternet Yönetişimi Forumu, internetin sürdürülebilirliği, güvenliği, istikrarı ve kalkınmaya etkisi konusunda ülkelerin hatta kıtaların ortak hareket etmesini sağlayacak" dedi.

17.08.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İnternet Yönetişimi Forumu, internetin sürdürülebilirliği, güvenliği, istikrarı ve kalkınmaya etkisi konusunda ülkelerin hatta kıtaların ortak hareket etmesini sağlayacak" dedi.

Bakan Elvan, devletler, firmalar, sivil toplum kuruluşları ve tüketiciler olmak üzere internetle ilgili bütün tarafları bir araya getiren İnternet Yönetişimi Forumu'nun (IGF) 2-5 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul'da yapılacağını açıkladı. Elvan, "Bu forum, internetin patronlarını İstanbul'da buluşturacak" dedi.

İnternet Yönetişimi Forumu'nun 2003 ve 2005 yıllarında yapılan dünya bilgi toplumu zirvelerinde alınan kararla oluşturulduğunu belirten Elvan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun verdiği yetkiyle 2006 yılından itibaren düzenlenmekte olduğunu belirtti. Bu yıl dokuzuncusu yapılan İnternet Yönetişimi Forumu'na, uluslararası çapta kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile akademik ve teknik topluluklar, uluslararası kuruluşlar ve bireysel katılımcıların iştirak ettiklerine dikkat çeken Elvan, bu yıl İstanbul'da yapılacak toplantıya bakanlar ve üst düzey katılımcılar ile birlikte yaklaşık 2 bini yabancı delege olmak üzere 2 bin 500 katılımcının beklendiğini kaydetti.

İSTANBUL'DA İNTERNETİN GELECEĞİ MASAYA YATIRILACAK

Bakan Elvan, forumda internet yönetişimine ilişkin birçok konunun ele alınacağını belirterek, "İnternet Yönetişimi Forumu, internetin sürdürülebilirliği, güvenliği, istikrarı ve kalkınmaya etkisi konusunda ülkelerin hatta kıtaların ortak hareket etmesini sağlayacak" dedi. Elvan, söz konusu forumun İstanbul'da düzenlenecek olmasının da ayrı bir önem taşıdığını vurgulayarak, "Evlerimize kadar interneti disiplinli bir trafik ile getiren İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu'nun (ICANN) dünyadaki 3 merkezinden birini İstanbul'a taşımasından sonra bu forumun da burada düzenlenmesi, internetin bugünü ve geleceğinde artık İstanbul'un yerinin daha da önemli olduğunu göstermektedir" dedi.

FORUM, KITALARI BİRLEŞTİRECEK

İstanbul'da yapılacak olan İnternet Yönetişimi Forumu'nun ana temasının belirlenmesi amacıyla yüzü aşkın öneri alındığını belirten Elvan, yapılan istişareler neticesinde İstanbul'un eşsiz konumunu çağrıştıracak şekilde geliştirilen "Çok paydaşlı güçlendirilmiş internet yönetişimi için kıtaları birleştirmek" temasının seçildiğini vurguladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İnternetin Patronları İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement