İnternetten En Çok Seyahat Alışverişi Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

İnternetten En Çok Seyahat Alışverişi Yapılıyor

Tüketim gücü yüksek kitlenin internette yaptığı alışveriş en çok seyahat üzerine.

21.11.2014 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması* verilerine göre; Türkiye'de interneti en çok AB sosyo ekonomik statü (SES) grubunun kullandığı görülüyor.

Türkiye'deki mevcut SES grupları incelendiğinde, internet kullanım oranının en fazla olduğu kesim %73'le AB. AB SES grubunu,%56'lık kullanım oranıyla C1 grubu, %43 ile C2 grubu,%31 ile D ve E grubu izliyor.

AB SES grubu internet kullanıcıları cinsiyet dağılımının neredeyse eşit olduğu gözlemleniyor. Bu gruba dâhil olanların %51'i erkek, %49'u ise kadınlardan oluşuyor.18-35 yaş grubu %34 oranıyla AB SES grubu içindeki en büyük kitleyken, bu yaş grubunu%33'le45 yaş üstü, %19 ile 35 yaş üstü ve %15 ile de 18 yaş altı kullanıcılar takip ediyor.

AB SES grubuna mensup internet kullanıcılarının %35'i lise, %28'i üniversite ve üzeri, %22'si ilkokul ve altı, %15'iise ortaokul mezunlarından oluşuyor.

Tüketim gücü yüksek kitlenin neredeyse tamamı akıllı telefon sahibi ve internetten alışveriş yapıyor.

Ipsos MediaCT'nin Ipsos Affluent Survey** sonuçlarına göre tüketim gücü yüksek kitlenin teknolojik cihaz sahiplikleri incelendiğinde, akıllı telefon sahipliğinin %90 seviyesinde olduğu görülüyor. Dizüstü bilgisayar sahiplik oranı %83 iken, tablet ve masaüstü bilgisayar sahiplik oranları ise %46 seviyesinde seyrediyor.

Araştırmaya katılanların internet aktiviteleri incelendiğinde şunlar görülüyor; tüketim gücü yüksek internet kullanıcılarının %91'i sosyal ağlara üye,%84'ü internetten alışveriş yapıyor, %70'i ise gazeteyi internetten okuyor. İnternetten dergi okuyanların oranı %23'te, radyo dinleyenlerin oranı ise %22'de kalıyor.

İnternetten en çok uçak ve otel rezervasyonu yapıyorlar.

Araştırmaya göre, tüketim gücü yüksek kitle internette %48 oranıyla en fazla uçak bileti satın alıyor ve otel rezervasyonu yapıyor. Bunu %32 ile kadın giyim ürünleri,%27 ile kitap, %26 ile ayakkabı ve %23 ile etkinlik bileti alışverişi izliyor.

%90 oranında akıllı telefona sahip olan bu kitlenin akıllı telefon ve tabletlerinden indirdikleri uygulamaların oranları incelendiğinde ise,%61 sosyal medya, %60 oyun, %54 haber/gazete, %48 hava durumu ve %46 oranında müzik uygulaması indirdikleri görülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnternetten En Çok Seyahat Alışverişi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement