İntihar Eden Muhtarın Tabancasını Çalmışlar - Son Dakika
Güncel

İntihar Eden Muhtarın Tabancasını Çalmışlar

İntihar Eden Muhtarın Tabancasını Çalmışlar

Trabzon'da dün arazide kafasından tek kurşunla vurulmuş olarak bulunan ancak yanında silah olmayan muhtar Saffet Karabina'nın ekonomik sıkıntıları sebebiyle intihar ettiği, olayda kullandığı beylik tabancasının da çalındığı belirlendi Karabina'nın tabancasını çaldığı iddia edilen iki zanlı, polisin 300 saatlik kamera görüntülerini incelemesi sonucu gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

06.01.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da dün arazide kafasından tek kurşunla vurulan ancak yanında silah bulunamayan muhtar Saffet Karabina'nın ekonomik sıkıntıları sebebiyle intihar ettiği belirlendi.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ağıllı köyü muhtarı Saffet Karabina'nın (63), dün sabah saatlerinde, Karadeniz Sahil Yolu Avrasya Pazarı arkasındaki arazide, kafasından tek kurşunla vurulmuş halde bulunmasının ardından geniş çaplı araştırma başlattı.

İlk etapta cesedin yanında silah bulunmadığı için Karabina'nın öldürülmüş olabileceğini düşünen polis, Karabina'nın kafasının sağ tarafından tek kurşunla ve yakın mesafeden vurulmuş olmasını dikkate alarak intihar ihtimalini de değerlendirmeye aldı.

Karabina'nın olay yeri yakınında bıraktığı otomobilinde yapılan aramada da ekonomik sıkıntıları yüzünden intihar ettiğine ilişkin bir not bulan polis, Karabina'nın ailesi ile yapılan görüşmede olay öncesi intihar edeceğini belirterek, evden ayrıldığını belirledi.

Bunun üzerine olay yerinde polislerce dedektör ile yapılan geniş çaplı araştırmada Karabina'nın cesedinin yanında bir boş kovan bulundu.

Uzman polislerce Karabina'nın düştüğü yön ve boş kovanın bulunduğu alan dikkate alınarak yapılan değerlendirmede Karabina'nın intihar ettiği saptandı.

Bu tespitler sonrası araştırmasını derinleştiren ekipler, 4 Ocak Cumartesi saat 22.30 sıralarında yaşamına son verdiği anlaşılan  Karabina'nın olayda kullandığı tabancanın çalındığını düşünerek, çevrede bulunan çok sayıda MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerine el koydu.

Yaklaşık 300 saatlik görüntüleri inceleyen polis, Kabarina'nın tabancasının olay yerine gelen ve işsiz oldukları öğrenilen M.A. (20) ile C.K. (30) tarafından olaydan yaklaşık yarım saat sonra çalındığını tespit etti.

Zanlılardan M.A. gece saatlerinde yapılan eş zamanlı operasyonla Erdoğdu Mahallesi'nde, C.K. ise Fatih Mahallesi'ndeki evinde yakalandı. Bu kişilerden C.K'nin evindeki aramada ise Karabina'nın intihar ederken kullandığı beylik tabancası bulundu.

Gözaltına alınan zanlıların ifadelerinde, Karabina'yı tanımadıklarını ancak gece saatlerinde olay yerinde dolaşırken yerde yatar vaziyette gördükleri Karabina'nın alkol alarak sızdığını düşünerek yanındaki  tabancasını da beğendikleri için aldıklarını söyledikleri belirtildi.

Zanlılar, Karabina'nın silahını çaldıkları için "hırsızlık", söz konusu silahı taşıdıkları için de 6136 sayılı "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ettikleri" gerekçesiyle Trabzon Adliyesine sevk edildi.

Alkollü olmadığı anlaşılan Karabina'nın, intinar notunda borçları yüzünden milletin yüzüne bakamadığını yazdığı öğrenildi.

Karabina'nın cenazesi, bugün Ağıllı köyündeki camide, öğle vakti kılınan cenaze namazının aile mezarlığına defnedildi. Karabina için düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Asayiş Şube Müdürü Himmet Aydoğdu ve polislerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İntihar Eden Muhtarın Tabancasını Çalmışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement