İnzivaya Çekilerek Yaşamını Hayvanlara Adadı - Son Dakika
Yerel

İnzivaya Çekilerek Yaşamını Hayvanlara Adadı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde emekliye ayrılarak köye yerleşen hayvansever işçi, yaşamını yüzlerce sokak köpeğine bakarak sürdürüyor Emekli işçi Cevikel: "Yüzlerce sokak köpeğine hayvanseverlerin de katkısıyla yalnız yaşadığım ormanlık alanın çevresinde bakıyorum"

20.04.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM SÜRMENELİ - Ereğli ilçesinde emekliye ayrılarak köye yerleşen hayvansever işçi, yaşamını yüzlerce sokak köpeğine bakarak sürdürüyor.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan emekliye ayrılarak Kızılca köyüne yerleşen Cengiz Cevikel (45), yüzlerce sokak köpeğinin bakımını üstlendi.

Cevikel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirdeki evini terk ederek ormanlık alana yerleştiğini, doğayla iç içe yaşamayı çok sevdiğini söyledi.

Evine en yakın komşusunun 2 kilometre uzakta olduğunu anlatan Cevikel, "Yanımda 50-60 sokak köpeği var. Yemek saatinde bu sayı 100'ü geçiyor. Köpeklerin yanı sıra burada sahipleri tarafından terk edilmiş eşek ve kediler de var. Nerede ihtiyaç sahibi hayvan varsa yanımda" diye konuştu.

Cevikel, hayvanların hepsinin mağdur olduğunu, ölüme terk edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sokak hayvanlarını bırakıp 'hayatımı nezih yaşayayım' diyemedim. Burası doğa harikası bir yer, hayalim kendi başıma yaşamaktı. Bu kadar köpeğimin olacağını hiç tahmin etmemiştim. İstanbul'dan bile artık bana sokak köpekleri yollamaya başladılar. Yüzlerce sokak köpeğine hayvanseverlerin de katkısıyla yalnız yaşadığım ormanlık alanın çevresinde bakıyorum. Şehir hayatını uzak ormanlık alanda yüzlerce sokak köpeğiyle yaşamak çok güzel." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnzivaya Çekilerek Yaşamını Hayvanlara Adadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement