İos 8.4'le Alakalı Diğer Sorunlar - Son Dakika
Teknoloji

İos 8.4'le Alakalı Diğer Sorunlar

İos 8.4\'le Alakalı Diğer Sorunlar

Yeni sürümle birlikte şikayet edilen noktalar nedir?

06.07.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

iOS 8.4 yayınlanalı kısa bir süre geçti ve tüketicilerin kullanımda yaşadıkları bazı sorunlar güneş ışığına çıkmaya başladı. Daha önce sizlere şarj ve iPad'de ekranın dönmemesi problemlerinden bahsetmiştim. Anlaşılan bunlar dışında farklı sıkıntılar da gündemde.


Apple destek forumları başta olmak üzere MacRumors, Reddit gibi çeşitli yerlerde kullanıcıların karşılaştıkları farklı türde sorunlar var görünüyor. Bunlardan bir tanesi WiFi ile alakalı. iPhone 4s'inde ve iPhone 6'sında WiFi'nin çalışmadığını belirten birkaç kişi var. Başka bir kullanıcı iPhone'nunun uyku modunda WiFi'yi açtığını ve bu yüzden tarama yaparak şarjı bir hayli yediğini yazmış. Bu sorundan ise iOS 8.4'ü tekrardan yükleyip, cihazını yeni iPhone olarak ayarladığında kurtulduğunu belirtmiş.


iPhone 6'nın durduk yere çöktüğü, donduğu veya yeniden başladığına dair başka bir problemden daha söz ediliyor. Bu sorun ayrıca sadece iPhone 6'yı değil, iPhone 4s/5/5s sahiplerini de etkilemiş. Ancak yorumlarda güncellemenin tam olarak yapılamadığı ve bu yüzden sıkıntı olduğu yazılmış. Çözüm ise sıfırdan temiz bir kurulum. Apple ID'ye giriş yapamayanlar var, fakat genel olarak bu giriş sorunu VPN kaynaklı duruyor. En azından VPN'i devre dışı bırakanlar hesaplarına giriş yapabilmiş.


Ayrıca şarjla alakalı olarak şikayetler devam ediyor. Fakat şarjın tam tersi eskisine göre daha iyi gittiğini belirten tüketiciler var. Şarj konusundaki teorilerden biri ise yeni müzik uygulaması ve servis gösteriliyor. Şimdilik bu konuyla alakalı kesin bir neden yok. Genel olarak ben de OTA yerine iTunes'tan sıfır bir kurulum yapmayı tercih ediyorum. Bu şekilde mevcut bazı problemler düzelebiliyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İos 8.4'le Alakalı Diğer Sorunlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Sedat: Vayfi gidip geliyor bazen sorun var yani 0 0 Yanıtla
  • Yapay Zekanın Habercilik Mesleğine Uyarlanması İçin Norm Arayışı Sürüyor
    13:44 Yapay Zekanın Habercilik Mesleğine Uyarlanması İçin Norm Arayışı Sürüyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hediyetullah Aydeniz, enformasyon düzensizliği sorununa karşı medyadaki yapay zeka temelli değişime dikkati çekerek, Avrupa Konseyi'nin 2017'de hazırladığı 'Enformasyon Düzensizliği' raporundan öne çıkan unsurları paylaştı. Aydeniz, yapay zekanın habercilik mesleğine nasıl uyarlanacağına dair norm arayışının sürdüğünü belirtti ve Anadolu Ajansı'nın Medyada Yapay Zeka Etik Kullanım Rehberi'ni yayınladığını ifade etti. Ayrıca, enformasyon düzensizliği sorununa çözüm olarak Anadolu Ajansı Teyit Hattı gibi örneklerin ortaya çıktığını ve habercilik sektörünün bu yeni mesleki pratiklere adapte olduğunu vurguladı.

  • Türk Telekom'dan 2023'te 25,8 milyar TL yatırım
    13:33 Türk Telekom'dan 2023'te 25,8 milyar TL yatırım

    Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "2023 yılı net karımız 16,4 milyar TL oldu, toplam yatırım harcamalarımız 2023'te yıllık yüzde 7,4 artarak 25,8 milyar TL'ye yükseldi.

  • TikTok, içerik üreticilerini cezalandırmak için önlemlerini artırdı
    13:10 TikTok, içerik üreticilerini cezalandırmak için önlemlerini artırdı

    TikTok, potansiyel olarak problemli içerik paylaşan içerik üreticilerini cezalandırmak için önlemlerini artırdı ve uygulamada önerilebilecek içeriklerle ilgili kurallarını sıkılaştırdı. Yeni topluluk kuralları, Mayıs ayında yürürlüğe girecek ve 'Sizin İçin' akışında önerilemeyecek içeriklerin listesi uygulamaya konulacak. TikTok, 'Sizin İçin' önerilerini kural dışı davranan kullanıcılardan arındırıyor. Liste, müstehcen içerikli veya şiddet içeren videolar gibi açık kategorileri içermekle kalmıyor, aynı zamanda uygulama için daha önce tartışma konusu olan konuları da ekliyor. Ayrıca, 16 yaşın altındaki kullanıcıların videoları 'Sizin İçin' akışında yer alamayacak. TikTok'un 'Sizin İçin' kısmına getirdiği yeni topluluk kuralları ve geliştirilen hesap yönetimi özellikleri, özellikle genç kullanıcılar için daha güvenli bir çevrimiçi ortam yaratmayı amaçlıyor.

  • Apple Notlar, iOS 18 ile Ses Kaydı ve Matematik Notları Özelliği Kazanıyor
    13:09 Apple Notlar, iOS 18 ile Ses Kaydı ve Matematik Notları Özelliği Kazanıyor

    Apple'ın popüler uygulaması Apple Notlar, iOS 18 ile birlikte iki önemli özellik kazanıyor. Bu yenilikler arasında uygulama içi ses kaydı ve hesaplama yapabilen Matematik Notları bulunuyor.

  • Redmi Pad Pro globalde ne zaman tanıtılacak ve özellikleri nasıl olacak?
    13:09 Redmi Pad Pro globalde ne zaman tanıtılacak ve özellikleri nasıl olacak?

    Xiaomi, Redmi Pad Pro modelini globale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Son bilgilere göre, lansmanın çok yakında yapılacağı ve Çin ve global varyantları arasında teknik bir farklılık olmayacağı belirtiliyor. Redmi Pad Pro'nun teknik özellikleri arasında 12.1 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB dahili depolama, 10,000 mAh batarya kapasitesi gibi özellikler bulunuyor.

  • Kırgızistan'da TikTok Kısıtlandı
    12:45 Kırgızistan'da TikTok Kısıtlandı

    Kırgızistan'da TikTok'un kullanımı kısıtlandı. Kırgızistan Dijital Kalkınma Bakanlığı, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi'nin mektubu üzerine internet servis sağlayıcılarına TikTok'a erişimi kısıtlamaları yönünde yazı gönderdi. TikTok'un çocukların zihinsel gelişimini ve sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle alınan kararın politik bir arka planı bulunmadığı belirtildi.

  • Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu
    12:38 Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu

    Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı bir sitede, vatandaşları özendirmek amacıyla elektrikli araç şarj ünitesi kuruldu. Sitenin yöneticisi Mehmet Ünveroğlu, çevre dostu elektrikli otomobil kullanımını desteklemek ve gelecekteki ihtiyaçları düşünerek bu adımı attıklarını belirtti.

  • Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi
    12:20 Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi

    Atatürk Üniversitesi, akademik alanda yapılan başarılı çalışmaları ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği törenlerine bir yenisini daha ekledi. 2023 yılında yapılan patent başvuruları kapsamında ödül almaya hak kazanan öğretim üyeleri ve grup üyeleri, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda bir araya geldi. Törende, 97 ulusal ve 43 uluslararası olmak üzere toplamda 140 patent başvurusunda bulunan öğretim üyeleri başarı belgelerini aldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yapılan atılımlar sayesinde dünya üniversiteleri ile rekabet edebilecek seviyeye ulaştıklarını belirtti.

  • Google, İsrail ile yapılan 1.2 milyar dolarlık anlaşmayı protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı
    11:45 Google, İsrail ile yapılan 1.2 milyar dolarlık anlaşmayı protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı

    Google, İsrail ile 1,2 milyar dolarlık anlaşmaya karşı düzenlenen oturma eylemine katıldıkları için 28 çalışanını işten çıkardı. Protestocular, Google'ın İsrail ordusu için hizmet verdiği 'Project Nimbus' adlı projeden çekilmesini talep etti.

  • Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri
    11:10 Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri

    Boston Dynamics, Hyundai'ye satıldıktan sonra yeni Atlas robotunu tanıttı. Tamamen elektrikli olan yeni model, korku filmlerinden aşina olduğumuz sahnelere benzer bir video ile karşımıza çıktı. Yeni Atlas robotu, bir insandan hatta bir atletten çok daha güçlü ve esnek eklemlere sahip. Ayrıca daha insansı hareketlere sahip olan robot, insan boyutlarında ve daha atletik bir yapıya sahip. Yeni Atlas robotunun teknik ayrıntıları henüz açıklanmadı.

  • iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir
    11:09 iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan son raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkardı. Apple, iPhone 17 serisinde değişiklik yapmayı planlıyor ve Plus modelinde küçülme bekleniyor.


Advertisement