İos Cihazlara Çoklu Görev Özelliği Ekleyen Tweak - Son Dakika
Teknoloji

İos Cihazlara Çoklu Görev Özelliği Ekleyen Tweak

İos Cihazlara Çoklu Görev Özelliği Ekleyen Tweak

Eğer jailbreak kullanıcısıysanız farklı birkaç pencereden farklı uygulamaları kullanabilirsiniz.

02.07.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

iOS 9'la birlikte iPad'lere çoklu görev/pencere özelliği ekleniyor. 5.5 inç'lik iPhone 6 Plus ise bu özellikte avucunu yaladı. Apple'ın açıklamalarına göre iPhone'lara çoklu görev yok. Hadi iPhone 6'nın ekranı ufak, uygun değil. Bari iPhone 6 Plus'a olsaydı. Apple her zamanki kıllığını yapmak zorunda. Belki ileride iPhone'lara da destek gelir.


Neyse ki, jailbreak iOS'ta bazı özellikleri kullanmak için çözüm sunuyor. Mimir, iPhone veya iPad'de aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırmaya izin veren bir tweak. Ethan Arbuckle ve Liam Thynne tarafından geliştirildi. Hatta resmi iOS 9 çoklu görev desteğinden daha fazla esneklik sunuyor.


Mimir'i yükledikten sonra sadece herhangi bir uygulamayı açmak ve sol üst köşesinden alt tarafa kaydırmak yeterli. Böylece uygulamanın ekran boyutu azalıyor ve çoklu görev modu açılıyor. Tweak ekrana gri renkte çubuğa sahip pencere ekliyor. Çubuğa basıldığında farklı seçenekler ortaya çıkıyor ki, bu seçeneklerle yeni pencere eklenebilir veya kapatılabilir. Ayrıca yatay mod da var. Uygulama pencerelerini ekranda istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz.



Mimir'in yapılandırma tercihlerini kullanması ise basit. Pencere boyutu, yön, aktivasyon metodu, durum çubuğunu gizlemek gibi birçok seçenek ayarlar içinde bulunuyor. Tweak'i deneyenlerin yorumlarına göre iPad Air 2'de aynı anda dört farklı uygulama rahatça çalışmış. Bu durumda özellikle 2 GB RAM'in büyük avantaj sağladığı belirtilmiş. iPhone 6 Plus'ta ise ikiden fazla uygulamada ısınma beklenenden biraz daha fazla artmış ve gecikmeler olmuş.


iOS 9'un resmi çoklu görev desteği en fazla iki uygulamaya izin veriyor. Ancak Mimir'de bu sayı yükseltiliyor. Mimir, iPad için biraz daha uygun bir tweak. Mimir, iOS 8.3 ve 8.4 jailbreak'le uyumlu. Ücretli bir tweak olduğunu da belirteyim.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İos Cihazlara Çoklu Görev Özelliği Ekleyen Tweak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Arda: 6 oluşta ekran ikiye bölünmüyor Nasıl yapıcaz bilgilendirirmisiniz 0 0 Yanıtla

Advertisement