İos Güncellemeleri Neden Çok Alan İstiyor? - Son Dakika
Teknoloji

İos Güncellemeleri Neden Çok Alan İstiyor?

İos Güncellemeleri Neden Çok Alan İstiyor?

Apple'ın güncelleme dosyalarındaki taktiği.

26.10.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

iOS güncellemeleri 45 MB, 110 MB boyutlarında oluyor. Kocaman iOS sistemi değişiyor, yeni sistem güncellemesinin boyutu sadece 1 GB! Görünüşte bu güncellemeler kötü değil. Ama her iOS güncellemesi aslında küçük bir aldatmaca. Bu yüzden kendisinden büyük bir boş alan istiyor. Kısaca büyük boyutlu bir dosyayı yüklemek için makyaj gerekir.


Bu biraz can sıkıcı ama kullanıcıyı korumak için yapılan bir taktik. Apple gerçekte iOS cihazınızı brick haline getirmeyi engelliyor, yani çöp olmasının önüne geçiyor. MB büyüklüğündeki dosya, iOS cihaza indirilen sıkıştırılmış bir dosya. Cihazda güncelleme yüklenirken bir şey yanlış giderse geçici dosyaları oluşturmak için gerekli alana ihtiyaç duyuyor. Güncelleme başarıyla yüklendikten sonra eski dosyalar çöplüğe gönderiliyor.


Detayları veren The Tech Block sitesinin editörü StarManta durumu şu şekilde özetliyor;


"Süreç kesilirse, yarım uygulanan güncelleme cihazın tamamen bozulmasını sağlayabilir. Son saniyeye kadar tüm değiştirilmiş dosyalar depolanarak, küçük bir şans olsa da oluşan kesintinin önüne geçerek cihazı önceki fonksiyonel duruma geri döndürür."


Özellikle iPhone'da GB iştahının önünü almak gerekebiliyor. Zaten 16 GB'ın sadece 13 küsürlük bölümü kullanıcılar için. Güncelleme geldiğinde illaki yüksek yer kaplayan oyun, film veya dosya filan silmek lazım. Halen çevremde iOS 8'in istediği yükleme alanını yüksek bulduğundan güncelleme yapmayan bazı arkadaşlarım var. En temizi daha yüksek kapasiteli bir iOS cihaz almak.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İos Güncellemeleri Neden Çok Alan İstiyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement