İp Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İp Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

"Türkiye’nin PKK terörünü bertaraf etmesi için bir milli plan yapması gerekiyor"

25.10.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, " Türkiye'nin PKK terörünü bertaraf etmesi için bir milli plan yapması gerekiyor" dedi.

Perinçek, Avanos ilçesinde bir otelde düzenlenen "Türkiye'nin Çıkış Yolu" konulu konferansta konuşmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine jandarmanın teşkilatının İçişleri Bakanlığına bağlanmasını doğru bulmadığını belirten Perinçek, yapılması planlanan değişiklikle iç güvenliğin tehlikeye gireceğini ileri sürdü.

Jandarmanın iç güvenlik konusunda Kara Kuvvetleri Komutanlığıyla birlikte çalıştığını belirten Perinçek, "Birçok operasyonu birlikte yapıyorlar. Operasyonlarda aynı zamanda bir kumanda problemi çıkar. Kumanda kimde olacak? Kara Kuvvetleri Komutanlığında mı olacak İçişleri Bakanlığında mı olacak? Bu gibi sorunlarla karşılaşılır. Dolayısıyla Türkiye'nin iç güvenlik kabiliyetini zedeleyen ona zarar veren bir girişimdir ve bu girişim devam edemez" diye konuştu.

Perinçek, "Peşmergenin Türkiye'den geçişine izin verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya, "Bunun hiçbir anlamı yok. Türkiye'nin kendi askeri var, ordusu var. Türkiye'nin kendi vatanını savunması için yapabileceği her şey var ve elinde olanakları var. Onun için Türkiye peşmergeye muhtaç değil, çok yanlış bir şey" karşılığını verdi.

IŞİD bahanesiyle düzenlenen eylemler sırasında yaşanan gelişmelerin ardından gündeme gelen "İç Güvenlik Paketi"ne de değinen Perinçek, "Türkiye derin bir krizin eşiğinde ve o krizde halk hareketine karşı ne yapacağını şaşırmış durumda. O bakımdan bu güvenlik paketini sağlıklı bulmuyoruz. Oturup Türkiye'nin PKK terörünü bertaraf etmesi için bir milli plan yapması gerekiyor" şeklinde konuştu. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İp Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement