İpekyolu Belediyesinden 'Çanakkale' Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

İpekyolu Belediyesinden 'Çanakkale' Etkinlikleri

İpekyolu Belediyesinden \'Çanakkale\' Etkinlikleri

Van’ın İpekyolu Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102 yıldönümü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenliyor.

21.03.2017 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın İpekyolu Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102 yıldönümü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenliyor.

İpekyolu Belediyesinden yapılan açıklamada, İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ün öncülüğünde gerçekleştirilecek olan etkinlikler kapsamında, 22 Mart Çarşamba günü saat 10.00'da Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda YYÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Koçların "Ve Çanakkale" isimli söyleşi programı gerçekleştirileceği belirtildi. Aynı program dahilinde şiir ve müzik dinletisinin de yer alacağı ifade edilen açıklamada, hafta nedeniyle bir de tiyatro gösterisi düzenleneceği kaydedildi. "Dolunayda Akşam Şehitler Diyarı Çanakkale" isimli tiyatro gösterisinin 22 Mart Çarşamba günü saat 14.00'da Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda sahneleneceği dile getirilen açıklamada, " Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yılında milli mücadele yıllarında Van'dan cepheye mühimmat taşıyan ve dönüş yolunda hayatını kaybeden 120 çocuğun kahramanlık öyküsünü temsilen; akademi, sanat ve spor gibi alanlarda başarılı seçilmiş 120 öğrenci ve İpekyolu ilçesinin 50 mahalle muhtarı ile birlikte tarihi yarımada Çanakkale ziyaret edilecek. Sıcak çatışmaların yaşandığı ve on binlerce askerin şehit düştüğü bölgeleri ziyaret edecek öğrenci ve muhtarlarımız, bir asır sonra aynı atmosferi yaşama imkanı bulacaklardır" denildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İpekyolu Belediyesinden 'Çanakkale' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement