İpekyolu'na Habur'dan Çıkılacak - Son Dakika
Ekonomi

İpekyolu'na Habur'dan Çıkılacak

İpekyolu\'na Habur\'dan Çıkılacak

Bakanlar Kurulu, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün merkezini Diyarbakır'dan Habur'a aldı.

18.08.2014 09:41  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün merkezini Diyarbakır'dan Habur'a aldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının taşra teşkilatında; Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Muğla illerini kapsayan Denizli merkezli Pamukkale Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile bu bölge müdürlüğü bünyesinde Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ve Personel Müdürlüğü kuruldu.

Ağrı, Erzurum, Kars ve Iğdır illerini kapsayan Ağrı (Gürbulak) merkezli Gürbulak Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile bu bölge müdürlüğü bünyesinde Personel Müdürlüğü de ihdas edildi.

Rize, Artvin ve Ardahan illerini kapsayan Artvin- Hopa merkezli Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile bu bölge müdürlüğü bünyesinde Personel Müdürlüğü oluşturulurken, Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak Kütahya ilinde Kütahya Gümrük Müdürlüğü kuruldu.

Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak Bolu ilinde Bolu Gümrük Müdürlüğü kuruldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının taşra teşkilatında yer alan İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü merkezi Habur olarak belirlendi. Tunceli ve Bingöl illerinin Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı iller arasına eklendi.

Erzincan ise Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı iller arasına eklendi.

Bakanlık taşra teşkilatında yer alan Cilvegözü Tasfiye işletme Müdürlüğünün İskenderun'a taşınması ve adının İskenderun Tasfiye İşletme Müdürlüğü olarak değiştirilmesi de kararlaştırıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İpekyolu'na Habur'dan Çıkılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement