İphone 6'da Hayal Kırıklığı! 1 Gb Ram Olabilir! - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6'da Hayal Kırıklığı! 1 Gb Ram Olabilir!

İphone 6\'da Hayal Kırıklığı! 1 Gb Ram Olabilir!

Son çıkan bir detay yeni nesil iPhone'da RAM'in değişmediğini gösteriyor.

18.08.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Yeni bir haftaya girmişken iPhone 6'la ilgili yeni sızıntılar su yüzüne çıkmaya başladı. iPhone 6'nın iPhone serisinde devrim yapacağı söylenirken, gelen sızıntılar ve iddialarla birlikte beklentileri iyice arttırdı.


Bugün yayınlanan son bir rapor bazı kullanıcıların canını sıkabilir. İç donanımda RAM'le alakalı. iPhone 6'da 1 GB RAM'in olduğu vurgulanıyor. En güzeli detaylara göz atalım.


RAM miktarı artmayacak mı?


Gördüğünüz şema Weibo'da GeekBar tarafından paylaşıldı. Buna göre iPhone 6'da muhtemelen 1 GB RAM var. Amiral gemisi Android akıllı telefonlar en az 2 GB RAM'le gelirken, iPhone 6 en çok aranılan cihazlarla rekabet etme konusunda kağıt üstünde güçlü gözükmüyor. Ama Apple rakiplerine göre bugüne kadar daha az RAM'le optimizasyonu sağlamıştı. Öte yandan 1 GB RAM güçlü uygulamalar oluşturmak açısından geliştiricileri sınırlayabilir de.



Bu arada şunu da belirteyim. Şemayı yayınlayan GeekBar'ın Apple'ın tedarik zinciri içinde güçlü bağlantıları var. İç donanım bileşenlerinin fotoğraflarını sızdıran etkin kaynaklardan biri oldu. Tabii ki iPhone 6'da 1 GB RAM'in kesin olup olmadığı belli değil. Bu durum 9 Eylül'de ortaya çıkacak, ama GeekBar'ın son sızıntı da oldukça dikkat çekici.


Bu arada ilginç bir komplo teorisinden de bahsedeyim. 1 GB RAM olmasının sebeplerinden biri olarak Metal API'si gösteriliyor. Metal, yüksek performansa karşın düşük donanımda çalışıyor ve ağır yükü ortadan kaldırıyor. Apple'ın düşük RAM'le geliştiricileri Metal kullanmaya teşvik etmek istediği şeklinde bir uzman yorumda bulundu.


Şematik aylar önce isimsiz kaynaklar tarafından ileri sürülen 1 GB RAM iddiasıyla da uyumlu. Daha önceki iddiada yeni iPhone'da 1 GB LPDDR4 RAM'in olacağı söylenmilşti. LPDDR4 RAM, LPDDR3'e göre 2 kat performans sağlarken çok daha az güç tüketiyor. LPDDR4'le alakalı birçok rapor yayınlanmıştı.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6'da Hayal Kırıklığı! 1 Gb Ram Olabilir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement