İphone 6s'in Gizemli Çipe Sahip Ekran Paneli Sızdı - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6s'in Gizemli Çipe Sahip Ekran Paneli Sızdı

İphone 6s\'in Gizemli Çipe Sahip Ekran Paneli Sızdı

Yeni nesil iPhone'la alakalı sızıntılar iyice gaza asıldı.

28.08.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Yakın dönemde iPhone 6s'in donanım bileşenlerini kısmen gösteren bazı kaçaklar internete düşmüştü. Şimdi ise MacRumors sitesi iPhone 6s'in paneline ait olan yeni detaylı fotoğrafları okuyucularıyla paylaştı.


Sayısız söylentiye göre Apple Watch'ta bulunan Force Touch özelliği (6s'te ismi farklı olacak) yeni iPhone'larda bulunuyor. Bu özellik kullanıcının ekrana yaptığı basınca göre farklı arayüz seçeneklerine ve yapılandırmalara kısa yoldan erişim sağlıyor. Şimdiye kadar Force Touch işlevselliğini tam olarak teyit eden bir sızıntı olmadı. Fakat isimsiz kaynaktan gelen yeni fotoğraflar biraz düşündürücü. iPhone 6'nın ilgili panel kısımlarıyla arada bazı farklılıklar var.


Apple, 9 Eylül'de neler tanıtacak? Neler değişti?



İlk olarak iPhone 6s ekranının arkasında gözüken gizemli bir çip var. Çip panelin altındaki metal kısımda kesilmiş olan yuvaya konumlandırılmış. Kesik olan yer çipin fonksiyonu için gerekli görünmüyor. Belki yerden tasarruf etmek için yapılmış olabilir. Çip yüzüne bu kısım panelin geri kalanından biraz kalın. Diğer yandan metal kısım daha önce raporlandığı gibi yapıştırılmış şekilde. iPhone 6'da ise vidalı.



Kaynağın belirttiğine göre iPhone 6s'in paneli iPhone 6'ya göre biraz daha kalın. Bu değişikliğin nedeni Force Touch olarak gözüküyor. Daha önceki raporlarda 6s'in 0.2 mm daha kalın olduğu iddia edilmişti. Son olarak kalınlıkla birlikte panelin ağırlığı da biraz artmış. iPhone 6s'in bu kısmı 51.2 g ağırlığında. iPhone 6'da ise 6s'e denk gelen ön kamera ve destek kısmını içeren bölüm ise 49.4 g.





Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6s'in Gizemli Çipe Sahip Ekran Paneli Sızdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement