İphone 6s, Samsung ve Sk Hynix'e Kazandıracak - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6s, Samsung ve Sk Hynix'e Kazandıracak

İphone 6s, Samsung ve Sk Hynix\'e Kazandıracak

Güney Koreli şirketler daha çok gelir eldebilir.

19.12.2014 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Apple, iPad Air 2'de RAM miktarını 2 katına çıkardı. Cupertino'lu şirketin yeni iPhone'larda da 2 GB DRAM'e yer vermesi bekleniyor. Koreaittimes'ın raporuna göre bu durum yüksek ihtimalle Samsung ve SK Hynix'e olan RAM talebinde artışa sebep olacak.


Küresel mobil DRAM pazarında iki Koreli şirket yaklaşık %75 pazar payına sahip. Sayısı artan akıllı telefonlar ve ayrıca giyilebilir cihazlarla birlikte DRAM talebi de yükseliyor. Pazardaki bu durum Samsung ve SK Hynix'in ekmeğine yağ sürüyor. Her iki şirketin bu sene DRAM'den 6 ve 4 trilyon won kâr elde ettiği tahmin edilmekte.


Bu çerçevede DRAM kapasitesi artan iPhone'lar, Koreli üreticilerin görülmemiş kâr elde etmesine neden olabilir. Ayrıca yeni RAM'lerin LPDDR4 olacağına dair farklı raporlar var. Samsung 2013 sonlarında 20 nm'lik 8 Gigabit (1GB) LPDDR4 RAM'ini duyurmuştu. LPDDR 4, LPDDR3'e göre %50 daha fazla performansa sahip. Ayrıca 1.1 volt çalışma değeri ise yaklaşık %40 daha az enerji tüketimi sağlıyor. LPDDR4 DRAM'i ilk olarak Samsung Galaxy S6'ta görebiliriz.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6s, Samsung ve Sk Hynix'e Kazandıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement