iPhone Hakkında Bilmediğiniz 10 Önemli Özellik - Son Dakika
Dünya

iPhone Hakkında Bilmediğiniz 10 Önemli Özellik

Eğer bir iPhone sahibiyseniz, bu 10 önemli özelliği henüz bilmiyor olabilirsiniz. Bu içeriğimizde sizlere bir video ile neler yapabileceğinizi gösterdik.

14.11.2016 18:07  Güncelleme: 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple'ın 10 yıldır piyasaya sunduğu iPhone telefonlarının dünya genelinde geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olduğunu biliyoruz. 'Bilinçli tüketici kavramı, her ne kadar iPhone'ların bütün özelliklerini bildiğimizi düşünsek de ister istemez gözden kaçırabildiklerimiz oluyor elbette. Şimdi haberimizde yer verdiğimiz video üzerinden bu özelliklerin neler olduğuna bir bakalım.

SİRİ HALDEN ANLIYOR

En basitinden kendisine "Ben sarhoşum" dediğinizde, size bir taksi çağırabiliyor.

ACİL DURUM DOKTORU

Toplum içerisinde bir yerinizi kırdığınız zaman, telefon size veya yanınızda bulunan insanlara ne şekilde müdahale etmeniz veya etmesi gerektiğini söylüyor.

TİTREŞİM AYARLARI

iPhone üzerinden ses ayarlarına gelin, "yeni titreşim ayarla" sekmesini seçin ve ekrana dokunduğunuz kadar veya basıp çektiğiniz kadar bu titreşimi senkronize edip kaydedin. Böylelikle telefonunuz çaldığı zaman istediğiniz gibi titreyecek.

ÖZEL TEST BÖLÜMÜ

iPhone cihazınızın numerik tuş bölümüne 3001#12345# yazın ve aramayı tıklatın. Karşınıza özel bir "Test" bölümü açılacak ve buradan hattınızın özelliklerini öğrenebileceksiniz.

SAYFA DEĞİŞTİRME

Muhtemelen birçoğunuz bir haber veya PDF dosyası okurken parmağını ekranın yukarısına doğru kaydırıyor. Ancak bir şey okurken parmağınızı sağa veya sola doğru kaydırarak bir kitap gibi sayfaları geçebilirsiniz.

SESLİ MESAJ ÖZEL AYAR

İster evde olun, isterseniz dışarıda, biri size sesli mesaj gönderdiği zaman bunu dinleyebilmek için genellikle tuş kilidini ve ardından mesajın kendisini açıyoruz. Ancak mesaj ayarlarından "Sesli mesaj" ayarını aktif haline getirdiğiniz zaman, biri size sesli mesaj veya kısa video gönderdiğinde telefonunuza isterseniz 2 dakika içerisinde bildirim gelmesini sağlayabiliyor, telefonuzu kulağınıza doğru kaldırdığınızda bu mesajı, tuş kilidini veya mesajı açmadan dinleyebiliyorsunuz.

HIZLI ŞART

Eğer hem bir iPhone'na hem de bir iPad'e sahipseniz, iPad'in usb şarj adaptörüne iPhone'unuzun lighting kablosunu bağlayın. Telefonunuzun ekranı önce kapanacak, ardından hızlı bir şekilde şarj olmaya başlayacaktır. Böylelikle 5 dakika şarj içerisinde telefonunuzun bataryası 2 kat daha hızlı şarj olacaktır.

GİZLİ BİLGİLERİ ÖĞRENME

7. maddedeki gibi numerik tuş bölümüne gelip *#06# yazıp arattırdığınızda telefonunuzun "IP" adresini ve özelliklerini öğrenebiliyorsunuz.

OTOMATİK MESAJLA CEVAP

Telefonunuzun ayarlar bölümündeki arama ayarlarından otomatik cevap seçeneğini onaylayın ve cevap cümlesini yazın. Böylelikle biri sizi aradığı zaman eğer müsait değilseniz, telefonunuz sizin yerinize otomatik "Meşgulüm, ben seni daha sonra arayacağım." şeklinde cevap verecektir.

SİRİ'Yİ KALDIRMA

Düşük enerji modunu açın ve Siri'ye bunu kapatmasını söyleyin. Siri'nin size sorduğu soru üzerine ekranınızı kilitleyin ve tekrar açın. Böylelikle tüm uygulamalarınızın açık olduğunu göreceksiniz.

Kaynak: Webtekno

iPhone Hakkında Bilmediğiniz 10 Önemli Özellik

Son Dakika Dünya iPhone Hakkında Bilmediğiniz 10 Önemli Özellik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı
    12:19 Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı

    Afganistan'ın bazı bölgelerinde son üç gündür etkili olan şiddetli yağış, kar yağışı ve sel baskınları sonucunda 33 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı. Seller nedeniyle 600'den fazla ev hasar gördü, tarım arazileri ve yollar tahrip oldu. Yardım kuruluşları selden etkilenen ailelere yardım sağlamaya devam ediyor.


Advertisement