Son dakika Iphone haberleri, Iphone son dakika, son dakika Iphone

Son Dakika Iphone Haberleri

  • iOS 17.4 Güncellemesi Barometre Sorunlarına Neden Oluyor
    22:32 iOS 17.4 Güncellemesi Barometre Sorunlarına Neden Oluyor

    Apple'ın en son iPhone yazılımı olan iOS 17.4, kullanıcılara göre bazı ciddi sorunlara neden oluyor. iPhone sahipleri, bu güncellemeden sonra barometre sensörü verilerine erişimde sorunlar yaşadıklarını bildiriyorlar. Bu durum, hava basıncı ve yükseklik ölçümüne dayalı uygulamaları olumsuz etkiliyor. iOS 17.4 yükledikten sonra, bazı kullanıcılar barometre sensörü verilerine ulaşamıyorlar. Bu sorun, hava basıncı ve yükseklik ölçümü gibi verilere bağımlı olan uygulamalarda ciddi problemlere yol açıyor. Paragliding gibi hobi uygulamaları ve profesyonel ihtiyaçlar için hava basıncı verilerine güvenen kişiler, güncellemeyi yüklememeleri konusunda uyarılıyor. Uygulama geliştiricileri, Apple'a sorunu bildirdi. Kısa sürede bir düzeltme yayınlanması bekleniyor. Ancak, sorun çözülene kadar barometre uygulamalarına ihtiyaç duyan kullanıcıların iOS 17.4 güncellemesini yüklememeleri öneriliyor. Raporlara göre, bu sorun yalnızca iPhone'un iç barometresini etkiliyor. Bluetooth üzerinden bağlanan harici barometrelerde herhangi bir sorun olmadığı ve hava basıncı ve yükseklik verilerinin doğru bir şekilde gösterildiği bildiriliyor. Bu durum, Apple'ın iOS güncellemelerinin beklenmedik etkileri konusunda dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor. Özellikle profesyonel ya da hobi amaçlı olarak belirli verilere güvenen kullanıcıların, güncellemeleri yüklerken daha temkinli olmaları gerekebilir. Apple'ın bu sorunu ne kadar hızlı çözeceği ve kullanıcıların güvenini nasıl yeniden kazanacağı merak konusu. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

  • Apple'ın Siri'yi güçlendireceği ve akıllı bir asistana dönüştüreceği söyleniyor
    20:32 Apple'ın Siri'yi güçlendireceği ve akıllı bir asistana dönüştüreceği söyleniyor

    Apple'ın 2011'de piyasaya sürdüğü Siri, zorlu rakipleri Amazon Alexa ve Google Asistan ile rekabette geride kaldı. Fakat gelen haberlere göre, Siri, bu yıl yapay zeka ile büyük bir güç kazanacak. Apple'ın büyük dil modelleri (LLM) teknolojisi ile Siri'yi güçlendireceği ve 'nihai sanal asistan' haline getireceği belirtiliyor. Siri'nin yakında ChatGPT gibi doğal sohbet yetenekleri kazanabileceği ve daha karmaşık görevleri etkili bir şekilde yerine getirebileceği söyleniyor. Apple'ın Siri'nin yapay zeka planlarıyla ilgili daha fazla bilgiyi Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC'de açıklayabileceği belirtiliyor.

  • Samsung Galaxy S24 FE Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi Sızdırıldı
    18:33 Samsung Galaxy S24 FE Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi Sızdırıldı

    Samsung'un yakında tanıtacağı Galaxy S24 FE için sızdırılan bilgilere göre, telefonun özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı. Galaxy S24 FE, Snapdragon 8 Gen 3 ve Exynos 2400 işlemcilerle kullanıcıların beğenisine sunulacak. Üçlü kamera kurulumu ve 10 Megapiksel selfie kamerasıyla donatılan telefon, 12 GB RAM ve 128 GB/256 GB depolama seçenekleriyle satışa çıkacak. Galaxy S24 FE'nin tanıtımı bu yılın sonlarında yapılacak ve 599 dolarlık bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek.

  • iOS 18 ile Apple, Google Gemini yapay zekasını kullanabilir
    18:31 iOS 18 ile Apple, Google Gemini yapay zekasını kullanabilir

    Apple'ın iOS 18 güncellemesiyle birlikte Google Gemini yapay zekasını iPhone'lara getirmek istediği iddia ediliyor. Siri'nin yerini alması beklenen bu yapay zeka özelliği, üretkenlik konusunda kullanıcılara kolaylık sağlayacak.

  • Apple Yol Haritası Sızdırıldı: İşte Tanıtılacak Ürünler
    10:32 Apple Yol Haritası Sızdırıldı: İşte Tanıtılacak Ürünler

    Apple, iPhone SE 4, uygun fiyatlı Apple Vision Pro, katlanabilir iPhone ve iPad modelleri üzerinde çalıştığı ve bu ürünleri önümüzdeki yıllarda tanıtacağı iddialarıyla gündemde. iPhone SE 4'ün 2025'te tanıtılması beklenirken, katlanabilir iPhone ve iPad modellerinin ise 2026 ve 2027'de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

  • Apple, Ekran Altı Face ID'li iPhone'u Geciktirecek
    08:31 Apple, Ekran Altı Face ID'li iPhone'u Geciktirecek

    Apple, iPhone'larda ekran deneyimini geliştirmek için ekran altı Face ID teknolojisini test ediyor. Ancak son sızıntılar, kullanıcıların bu özelliği beklemek zorunda kalacağını gösteriyor. Apple'ın yol haritasına göre, ekran altı Face ID teknolojisi 2027'de piyasaya sürülecek iPhone'larda yer alacak.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • Apple'ın katlanabilir iPhone için tarih öne sürüldü
    17 Mar Apple'ın katlanabilir iPhone için tarih öne sürüldü

    Son birkaç yıl içinde katlanabilir akıllı telefonlar giderek yaygın hale geldi. Samsung'un lider konumda olduğu bu alanda Apple'ın da çalışmalar yaptığı biliniyor. Güvenilir kaynaklara göre Apple, ilk katlanabilir iPhone modelini 2026'da piyasaya sürecek. Bu durum, katlanabilir telefon pazarında rekabetin artacağını gösteriyor. Apple'ın katlanabilir iPhone'dan büyük bir gelir elde etmesi bekleniyor.

  • Apple, iPhone için Touch Bar benzeri bir ekran üzerinde çalışıyor
    16 Mar Apple, iPhone için Touch Bar benzeri bir ekran üzerinde çalışıyor

    Apple, yeni iPhone modellerinde ikinci bir ekran kullanmayı planlıyor. Şirket, Touch Bar özelliğini iPhone serisine entegre etmeye hazırlanıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, yan tarafa yerleştirilen ikinci ekran üzerinden ses düzeyini ayarlayabilecek, mesajları görüntüleyebilecek ve uygulamaları hızlı bir şekilde başlatabilecek.

  • Şubat 2024'te En Çok Satılan Akıllı Telefon Markaları
    16 Mar Şubat 2024'te En Çok Satılan Akıllı Telefon Markaları

    Son yıllarda akıllı telefon pazarındaki rekabet bir hayli kızışmış durumda. Üreticiler, rakiplerini geride bırakabilmek ürün yelpazesini sürekli olarak genişletiyor. Tabii sadece bununla kalmayıp, daha yeni teknolojiler geliştirmek için de yatırımlar yapıyor. Tüm bu yatırımlar ve giderek genişleyen ürün yelpazesi ise markaların pazar paylarını etkiliyor. Peki akıllı telefon sektöründe son durum ne? En çok satış yapan üretici hangisi? İşte Şubat 2024 verilerine göre dünyada en çok satan akıllı telefon markaları… Apple, en çok satan akıllı telefon üreticisi konumunda. Şirketin pazar payı yüzde 27.84 seviyesinde. Hemen ardından onu Samsung takip ediyor. Güney Koreli şirketin pazar payının ise yüzde 23.77 olduğu görülüyor. Listenin üçüncü sırasında ise yüzde 11.74 pazar payı ile Xiaomi yer alıyor. Çinli marka, son birkaç yıl içerisinde attığı adımlar ile Asya bir yana Avrupa kıtasında da ciddi bir popülerlik kazandı. Verilere göre şubat ayında satılan telefonların yüzde 7.43'ü, belirsiz bir markaya ait olarak kayıtlara geçti. Bu durum, kaçak ya da resmi kayıtlara geçirilmemiş telefon satışlarını işaret ediyor. Listenin devamında ise yüzde 6.3 ile OPPO, yüzde 5.12 ile vivo, yüzde 3.98 ile Realme, yüzde 3.98 ile Huawei, yüzde 2.07 ile Motorola ve yüzde 1.51 ile Tecno markalarını da görüyoruz. Sıralamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Tesla Cybertruck temalı Samsung Galaxy S24 Ultra tanıtıldı
    16 Mar Tesla Cybertruck temalı Samsung Galaxy S24 Ultra tanıtıldı

    Samsung, Galaxy S24 serisini tanıttı. Serinin en üst modeli olan Galaxy S24 Ultra, Tesla Cybertruck temalı bir tasarıma sahip. Tasarım firması Caviar tarafından oluşturulan telefonun fiyatı 8 bin 770 dolardan başlıyor.

  • ŞOK, iPhone 15'i Satışa Sunuyor
    16 Mar ŞOK, iPhone 15'i Satışa Sunuyor

    Türkiye'nin en büyük zincir marketlerinden biri olan ŞOK, son dönemlerde elektronik ürünlerle dikkat çekiyor. Şimdi ise ŞOK, iPhone 15'i satışa sunuyor. 16 Mart - 19 Mart tarihleri arasında satılacak olan iPhone 15'in fiyatı 49.999 TL olarak belirlendi. Cihazın teknik özellikleri arasında 128 GB depolama alanı, A16 Bionic işlemci, 6.1 inç OLED Super Retina ekran, 6 GB RAM, 48 MP ana kamera ve 5G bağlantı desteği bulunuyor.

  • vivo X Fold 3 Serisinin Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı
    15 Mar vivo X Fold 3 Serisinin Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı

    vivo, katlanabilir akıllı telefon pazarında çok konuşulacak X Fold 3 serisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Serinin tanıtım tarihi 26 Mart olarak sızdırıldı. Modeller, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, 16 GB RAM, 1 TB depolama, 120W kablolu ve 50W kablosuz şarj, 5.000 mAh ve 5.800 mAh batarya kapasitesi ve Android 14 tabanlı OriginOS 4 ile öne çıkıyor.

  • iPhone 15 vs Xiaomi 14: Hangisini Tercih Etmeliyiz?
    15 Mar iPhone 15 vs Xiaomi 14: Hangisini Tercih Etmeliyiz?

    2024 yılında Apple ve Xiaomi'nin yeni amiral gemisi telefonları olan iPhone 15 ve Xiaomi 14, göz alıcı özellikleri ve çekici tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Her iki telefon da güçlü performans, yüksek çözünürlüklü ekranlar ve kaliteli kamera sistemleri sunuyor. Hangi telefonun tercih edileceği ise kullanıcının tercihlerine ve bütçesine bağlı. iPhone 15 daha iyi performans ve kamera isteyenler için uygunken, Xiaomi 14 daha modern tasarım ve uzun pil ömrü arayanlar için daha uygun bir seçenek olabilir.

  • Apple'ın Ekranlı AirPods Patentine İlgi Artıyor
    15 Mar Apple'ın Ekranlı AirPods Patentine İlgi Artıyor

    Apple'ın 2021 yılında aldığı ekranlı AirPods patentinin birebir üretiminin gösterildiği gönderi oldukça ilgi çekti. Sahte bir AirPods 3 kutusu üzerine entegre edilen ekran sayesinde ses açma kapatma, gürültü engelleme özelliğini açma kapatma gibi birçok özelliğin kontrolü sağlanıyor.

  • vivo V23 Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 güncellemesi aldı
    15 Mar vivo V23 Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 güncellemesi aldı

    vivo V23, Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 güncellemesini aldı. Yeni güncelleme, Mart 2024 güvenlik yamasıyla birlikte gelirken, kilit ekranı saati, albümler, küçük pencereler ve sistem gibi birçok yenilik getiriyor. vivo'nun diğer modellerinin de Android 14 güncellemesini alacağı belirtiliyor.

  • Xiaomi, 8 inçlik yeni bir tablet üzerinde çalışıyor
    15 Mar Xiaomi, 8 inçlik yeni bir tablet üzerinde çalışıyor

    Xiaomi, tablet pazarındaki varlığını genişletmek için 8 inçlik yeni bir model üzerinde çalışıyor. Şirketin daha önceki modelleri genellikle büyük ekranlara sahipti ancak bu yeni tablet, küçük ekranlı tablet sevenler için tasarlanmış. Henüz detaylar netleşmemiş olsa da önümüzdeki günlerde daha fazla bilgi ortaya çıkacak.

  • Samsun'da 1 Ton Etil Alkol ve Makaron Ele Geçirildi
    15 Mar Samsun'da 1 Ton Etil Alkol ve Makaron Ele Geçirildi

    Samsun'da polis tarafından düzenlenen operasyonda 1 ton etil alkol ve makaron ele geçirildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 31 bin 360 adet doldurulmuş makaron sigara, sahte bandrollü boş makaronlar, çok amaçlı boş sigara paketleri ve diğer kaçak malzemeler de bulundu. Operasyon sonucunda 3 kişi gözaltına alındı.

  • Samsung, One UI 6.1 Güncellemesiyle Galaxy AI Özelliklerini Eski Modellere Getiriyor
    15 Mar Samsung, One UI 6.1 Güncellemesiyle Galaxy AI Özelliklerini Eski Modellere Getiriyor

    Samsung, One UI 6.1 güncellemesini bu ayın sonlarından itibaren eski Galaxy akıllı telefon ve tabletlerine sunmaya hazırlanıyor. Güncelleme, cihazlara optimizasyon ve yeni özelliklerin yanı sıra Galaxy AI getirecek. Samsung'un yapay zeka özellikleri hangi modellerde kullanılabilir olacak?

  • vivo X Fold 3 Pro, AnTuTu performans testinde görüntülendi
    14 Mar vivo X Fold 3 Pro, AnTuTu performans testinde görüntülendi

    vivo, yakın zamanda katlanabilir Android modeli X Fold 3 Pro'yu tanıtmaya hazırlanıyor. Uzun bir süredir merakla beklenen akıllı telefon için geri sayım başlamışken vivo X Fold 3 Pro, AnTuTu performans testinde görüntülendi. Cihaz, testten 2 milyon 176 bin 828 puan alarak dikkat çekti. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi, 120 Hz yenileme hızına sahip ekran, 16 GB LPDDR5 RAM ve 1 TB UFS 4.0 depolama gibi özelliklere sahip olan vivo X Fold 3 Pro, 27 Mart'ta tanıtılacak.

  • Apple, yeni iPhone SE 4 için çalışmalarını hızlandırdı
    14 Mar Apple, yeni iPhone SE 4 için çalışmalarını hızlandırdı

    Apple, bütçe dostu olacak yeni iPhone SE 4 için tasarım güncellemesi yapıyor. Ancak araştırmalar, cihazın satış beklentilerini karşılamayacağını gösteriyor. iPhone SE serisinin değer kaybetmesi, fiyat açısından beklentileri düşürüyor. iPhone SE 4 modeli, 2022'de piyasaya sürülen iPhone 14 ile benzerlik gösterecek ve uygun fiyatlı bir seçenek olacak.

  • Apple, iPhone 15'in montajını Brezilya'da yapmaya karar verdi
    14 Mar Apple, iPhone 15'in montajını Brezilya'da yapmaya karar verdi

    Apple, iPhone 15 modelinin montajını Brezilya Foxconn fabrikasında yapmaya karar verdi. Bu hamle, ülkede elektronik cihazlara getirilen yüksek vergiler nedeniyle iPhone'ların pahalı olmasını engellemeyi hedefliyor. Ayrıca Apple, üretim ve tedarik zincirini çeşitlendirme çabasıyla Brezilya'da montaj yapma kararı aldı. Ancak sadece standart iPhone 15 modeli Brezilya'da montajlanacak, diğer modellerin montajı Çin'de devam edecek.

  • OPPO Find X7 Ultra, DxOMark verilerine göre en iyi kameraya sahip telefon oldu
    13 Mar OPPO Find X7 Ultra, DxOMark verilerine göre en iyi kameraya sahip telefon oldu

    DxOMark verilerine göre en iyi kameraya sahip telefonun OPPO Find X7 Ultra olduğu belirlendi. Telefon, okunabilirlik, renk ve akıcılık gibi birçok konuda ortalama 157 puan alarak akıllı telefon işinin en iyi ekrana sahip modeli unvanını kazandı.

  • Google'ın yapay zeka ürünü Gemini, seçimler hakkında yorum yapmayacak
    13 Mar Google'ın yapay zeka ürünü Gemini, seçimler hakkında yorum yapmayacak

    Google'ın yapay zeka ürünü Gemini, seçimler hakkında tahmin yapmayı reddederek kullanıcıları Google Arama'ya yönlendiriyor. Bu sansür kararı, yapay zeka mantığına karşı çıkanlar arasında tartışmalara neden oluyor.

  • iPhone Kullanıcıları Artık Varsayılan Harita Uygulamasını Değiştirebilecek
    13 Mar iPhone Kullanıcıları Artık Varsayılan Harita Uygulamasını Değiştirebilecek

    Apple, bazı iOS kullanıcılarının varsayılan harita uygulamasını Apple Haritalar'dan Google Haritalar veya Waze gibi tercih ettikleri başka bir uygulamayla değiştirebilecekleri bir seçenek sunacak. Bu özellik, AB'nin yeni Dijital Pazarlar Yasası gereği AB kullanıcılarına sunulacak ve iOS 18 ile birlikte gelecek.

  • Apple, Çin'de yeni bir araştırma merkezi açıyor
    13 Mar Apple, Çin'de yeni bir araştırma merkezi açıyor

    Apple, Çin'in genç yetenek potansiyeli ve büyük nüfusu nedeniyle yeni bir araştırma merkezi açma kararı aldı. Shenzhen şehrinde açılacak merkez, üretim maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. Bu hamle aynı zamanda Amerika ile Çin ilişkilerinin gerilmesi sonucu düşen iPhone satışlarına çözüm arayışının bir parçası olarak görülüyor.

  • iPhone 16 Pro işlemcisi beklenen performansı sağlayamayabilir
    13 Mar iPhone 16 Pro işlemcisi beklenen performansı sağlayamayabilir

    Geçtiğimiz günlerde yeni iPhone 16 Pro işlemcisi hakkında önemli bir sızıntı ortaya atıldı. İşlemcinin istenen performans artışını sağlamayabileceği konuşuluyor. Bu durum, Apple fanları arasında şok etkisi yaratırken, şirketin hisse değerine de olumsuz yansıması bekleniyor. Ayrıca, Samsung gibi markaların Apple karşısında rekabet avantajı elde edebileceği düşünülüyor.

  • PayPal ve Apple Pay için yeni yasa yayınlandı
    12 Mar PayPal ve Apple Pay için yeni yasa yayınlandı

    Türkiye'de uzun bir süredir kullanılamayan PayPal ve Apple Pay gibi ödeme sistemleri için yeni bir yasa yayınlandı. Yapılan değişiklikle birlikte yurtdışı tabanlı şirketler, kullanıcı verilerini kendi ülkelerinde barındırabilecekler. Bu durum, PayPal ve Apple Pay gibi şirketlerin Türkiye'de aktif hale gelmesine olanak sağlayabilir.

  • Şubat Ayının En Hızlı Apple Cihazları Belli Oldu
    12 Mar Şubat Ayının En Hızlı Apple Cihazları Belli Oldu

    Apple, geçtiğimiz yıl iPhone 15 dahil en yeni ürünlerini satışa sundu. AnTuTu tarafından paylaşılan son liste, şubat ayının en hızlı Apple cihazlarını açıkladı. Listede en üst sırada 12.9 inç iPad Pro 6 yer alırken, onu 11 inç iPad Pro 4 takip etti. iPhone 15 Pro'lar ise altıncı ve yedinci sıralarda yer aldı.

  • iOS 17.4.1 Güncellemesi ile Pil Sorunu Çözülecek mi?
    12 Mar iOS 17.4.1 Güncellemesi ile Pil Sorunu Çözülecek mi?

    Apple, iOS 17.5 güncellemesi için testler yaparken sürpriz bir şekilde iOS 17.4.1 güncellemesini de kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. iOS 17.4 güncellemesi ile ortaya çıkan pil sorunu, bu yeni güncelleme ile çözülebilir mi? Apple'ın iOS 17.4.1 güncellemesi hakkında detaylar ve beklentiler haberimizde.

  • Kutusu Açılmamış 1. Nesil iPhone Açık Artırmada
    12 Mar Kutusu Açılmamış 1. Nesil iPhone Açık Artırmada

    Eski teknolojik cihazlar, özellikle Apple ürünleri, yüksek fiyatlara açık artırmalarda satılıyor. Steve Jobs imzalı senetlerin yanı sıra, Apple'ın eskiden ürettiği ve günümüzde bulunması zor ürünler de büyük ilgi görüyor. Şimdi ise kutusu açılmamış 1. nesil iPhone açık artırmaya çıktı. Açık artırmada başlangıç fiyatı 10 bin dolar olarak belirlendi ve ürünün 100 bin dolara satılması tahmin ediliyor.

  • Apple, Avrupa Birliği tarafından 1.8 milyar euroluk ceza aldı
    12 Mar Apple, Avrupa Birliği tarafından 1.8 milyar euroluk ceza aldı

    Apple'ın hisse değeri düşerken, Avrupa Birliği tarafından verilen 1.8 milyar euroluk ceza şirketi daha da zor durumda bıraktı. Çin pazarındaki düşen iPhone satışları ve yapay zeka trendini yakalayamama da hisse değerindeki düşüşün sebepleri arasında gösteriliyor.

  • Apple, Çin'de yeni bir mağaza daha açıyor
    11 Mar Apple, Çin'de yeni bir mağaza daha açıyor

    Apple, Çin pazarında eski günlerine dönmek için Şanghay'da yeni bir mağaza açmaya hazırlanıyor. Bu yeni mağaza, şirketin Çin'deki 8. mağazası olacak ve Çin, Apple'ın en geniş satış ağına sahip olduğu ikinci ülke olmaya devam edecek. Ancak, iPhone satışlarının düşmesi şirket yönetimini endişelendiriyor ve yeni mağazalar açarak bu durumu düzeltmeye çalışıyor.

  • BİM, Creality K1 12x 3D Yazıcıyı Satışa Sunuyor
    11 Mar BİM, Creality K1 12x 3D Yazıcıyı Satışa Sunuyor

    BİM, Creality markasına ait K1 12x 3D yazıcıyı satışa sunacağını duyurdu. 600m/s hıza sahip olan yazıcının baskı hacmi 220 x 220 x 250 mm ve maksimum nozzle sıcaklığı 300 derece. Ürünün fiyatı 20 bin 999 TL olarak belirlendi.

  • Google, deepfake videolarla mücadele ediyor
    11 Mar Google, deepfake videolarla mücadele ediyor

    Gelen bilgilere göre, Google yapay zekalı deepfake videolarla ilgili her gün yüzlerce şikayet alıyor. Özellikle videolu içerik üreticilerin yüz hareketlerini kaydeden deepfake teknolojisini kullanan kötü niyetli kişiler, genelde kadınları hedef alıyor. Google'dan deep fake içerik üreten sitelerin engellenmesi talep ediliyor. Şirketin bu isteklerin ne kadarını yerine getirebileceği kesin değil. Google'ın deepfake mağdurlarıyla işbirliği yapması ve yasal otoritelerle çalışması bekleniyor.

  • Apple, Project Titan için tasarım detayları ortaya çıktı
    11 Mar Apple, Project Titan için tasarım detayları ortaya çıktı

    Apple, otonom elektrikli araç projesini iptal etti ancak yeni iddialar, Apple Car tasarımının nasıl olabileceğini ortaya koydu. Şirket içerisindeki kaynaklara göre araç, minimalist bir iç mekana sahip olacak ve 'martı kanadı' kapılarıyla farkını ortaya koyacaktı. Ancak teknolojik zorluklar ve yüksek maliyetler nedeniyle proje iptal edildi.

  • Şubat Ayının En Hızlı Android Amiral Gemileri Belli Oldu
    11 Mar Şubat Ayının En Hızlı Android Amiral Gemileri Belli Oldu

    AnTuTu'nun şubat ayını kapsayan en hızlı Android telefonlar listesinde Qualcomm'un ürettiği modeller öne çıktı. Nubia Red Magic 9 Pro, en yüksek puanı alarak birinci sıraya yerleşti. İşte AnTuTu'nun en hızlı amiral gemisi Android telefonlar listesi.

  • Samsung Galaxy M15 5G Özellikleri ve Fiyatı
    11 Mar Samsung Galaxy M15 5G Özellikleri ve Fiyatı

    Samsung, akıllı telefon işindeki çalışmalarını sürdürerek dört büyük Android güncellemesi alacak Galaxy M15 5G modelini piyasaya sürdü. Galaxy M15 5G, 6,5 inç Super AMOLED ekran, 4 GB RAM, 128 GB depolama, 50 MP ana kamera ve 6.000 mAh pil gibi özelliklere sahip. Cihazın fiyatı henüz açıklanmadı.

  • Android 15, iPhone'lardaki Uydu Tabanlı Mesajlaşma Özelliğini Getirecek
    11 Mar Android 15, iPhone'lardaki Uydu Tabanlı Mesajlaşma Özelliğini Getirecek

    Bu yılın sonlarına doğru kullanıma sunulması beklenen Android 15 için geri sayım resmen başladı. Google'ın Android 15'e iPhone'ların kullanışlı bir özelliği olan uydu tabanlı mesajlaşma özelliğini getireceği rapor ediliyor. Android 15'in uydu tabanlı mesajlaşma özelliği, kullanıcıların hücresel bağlantı olmadığı durumlarda uyduya bağlanarak mesaj göndermelerine olanak sağlayacak. Bu özellik, Android 14'ün beta sürümlerinde tespit edilmiş ancak Android 15'e sarkmıştır. Google'ın bu özelliği standart hale getirmek istediği düşünülmektedir. Android 15 uydu tabanlı mesajlaşma özelliği, akıllı telefonun nasıl uyduya otomatik olarak bağlanacağını ve en iyi bağlantıyı elde etmek için kriterleri açıklayacak. Ancak uydu desteği, cihazın modem donanımına bağlı olacak ve tüm Android 15 cihazlarına verilmeyebilir.

  • iPhone, Güney Kore'de Samsung'u geçti
    10 Mar iPhone, Güney Kore'de Samsung'u geçti

    Apple'ın iPhone satışlarındaki artış, Güney Kore'de Samsung'un liderliğini sarsarak Apple'ı dünya genelinde akıllı telefon satışlarında zirveye taşıdı. iPhone'un popülerliğinin artmasında teknolojik özelliklerinin gelişmesi, kullanıcı dostu arayüzü ve fiyatının düşmesi etkili oldu. Samsung'un pazar payını kaybetmesinde ise Android pazarındaki rekabetin artması, yenilik eksikliği ve monoton tasarım etkili oldu.

  • iOS 17.4 Güncellemesi Pil Sorunuyla Gündemde
    10 Mar iOS 17.4 Güncellemesi Pil Sorunuyla Gündemde

    Apple, iOS 17.4 ile üçüncü taraf uygulama mağazalarına kapısını açarken, pil sorunuyla da karşı karşıya. Bazı iPhone kullanıcıları, iOS 17.4 güncellemesi sonrası pil sorunu yaşadıklarını paylaşıyor. Sorunun ne kadar yaygın olduğu henüz bilinmiyor ancak Apple'ın acil bir güncellemeyle sorunu çözme ihtimali yüksek.

  • A101'de ERBA 4.0 Çekme Karavan Satışı Başlıyor
    09 Mar A101'de ERBA 4.0 Çekme Karavan Satışı Başlıyor

    Türkiye'de karavanlara olan ilgi artarken, A101 14 Mart itibariyle ERBA 4.0 Çekme Karavan'ı satışa sunacağını duyurdu. 750 kilogram ağırlığa sahip olan karavan, 4 kişilik olup birçok özelliği içeriyor. Fiyatı ise 239 bin 990 TL olarak belirlendi.

  • 2024'te Tanıtılması Beklenen Katlanabilir Telefonlar
    09 Mar 2024'te Tanıtılması Beklenen Katlanabilir Telefonlar

    2024 yılında birçok katlanabilir telefon piyasaya sürülecek. Ancak bazı markaların katlanabilir telefon modellerini iptal ettiği iddia ediliyor. Apple'ın da bu piyasaya girebileceği düşünülüyor. İşte 2024 katlanabilir telefonlar listesi.

  • iPhone'da uygulamalar nasıl güncellenir? Detaylı rehber!
    09 Mar iPhone'da uygulamalar nasıl güncellenir? Detaylı rehber!

    Güncel bir telefon kullanmak oldukça önemli. Zira gün geçtikçe teknoloji ilerliyor ve her geçen gün yeni bir özellikle karşımıza çıkıyor. Tabi bu gelişimi yakalayabilmek için sadece yazılımı güncel bir telefon kullanmak yetmez. Uygulamaları da güncellemek gerekiyor. İşte bu yüzden Apple kullanıcıları için 'iPhone'da uygulamalar nasıl güncellenir?' rehberini hazırladık. Detaylar haberimizde…

  • Apple, iPhone 16 Pro tasarımını tamamladı
    09 Mar Apple, iPhone 16 Pro tasarımını tamamladı

    Apple, bu yıl tanıtacağı iPhone 16 serisi için çalışmalarını tamamladı. Serinin amiral gemisi modeli olan iPhone 16 Pro tasarımı ortaya çıktı. Şirketin bu yıl kullanıcıların beğenisine sunacağı iPhone 16 serisinde Taptic Engine teknolojisini kullanacağı sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor. iPhone 16 Pro Max modeli 6.9 inç ekranla gelecek. iPhone 16 Pro'nun 5X tetraprism telefoto kameraya sahip olması bekleniyor.

  • vivo Y18e: Özellikleri ve Tanıtım Tarihi
    09 Mar vivo Y18e: Özellikleri ve Tanıtım Tarihi

    vivo'nun en yeni bütçe dostu modeli Y18e, Hindistan'da resmi olarak onaylandı. Yüksek kamera ve batarya özellikleriyle dikkat çeken cihaz, Bluetooth 5.0 desteğiyle de öne çıkıyor. MediaTek Helio G85 işlemci, 4GB veya 6GB RAM ve 128GB depolama ile güçlendirilen Y18e, 5.000 mAh batarya ve 18W hızlı şarj desteği sunuyor. Ön panelinde 6.56 inç IPS LCD ekran bulunan telefonun arka tarafında ise 50MP ana kamera ve 2MP bokeh lens bulunuyor. Y17s'nin 4GB versiyonunun 7.999 TL olduğu göz önüne alındığında, Y18e'nin 10.000 TL'nin altında bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Yeni modelin Türkiye'ye ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.

  • Apple'ın katlanabilir iPhone'u 2026'da piyasaya sürülecek
    09 Mar Apple'ın katlanabilir iPhone'u 2026'da piyasaya sürülecek

    Apple'ın katlanabilir iPhone modeli, 2026 yılında kullanıcıların beğenisine sunulacak. Sızıntılara göre cihaz, diğer katlanabilir telefonlara göre daha az katlanma izi gösteren bir ekranla ve daha hafif bir tasarımla gelecek. Apple'ın Vision Pro ekibi de katlanabilir iPhone çalışmalarına destek veriyor.

  • Apple, iOS'tan Android'e geçişi kolaylaştıracak bir uygulama üzerinde çalışıyor
    09 Mar Apple, iOS'tan Android'e geçişi kolaylaştıracak bir uygulama üzerinde çalışıyor

    Avrupa Birliği'nin Dijital Pazarlar Yasası kapsamında Apple, Microsoft ve Google gibi firmalar çeşitli düzenlemelere gitmek zorunda kaldı. Apple, iOS cihazdaki verileri Android telefona aktarma işlemini kolaylaştıran bir uygulama üzerinde çalışıyor. Bu uygulama, eksiksiz ve kolay bir şekilde geçişi mümkün kılacak.

  • En iyi ön kameraya sahip akıllı telefonlar - Mart 2024
    09 Mar En iyi ön kameraya sahip akıllı telefonlar - Mart 2024

    DxOMark verilerine göre, selfie performansına önem verenler için en iyi telefonlar arasında Honor Magic 6 Pro, iPhone 15 Pro Max ve iPhone 15 Pro bulunuyor. Listenin devamında ise iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, Google Pixel 8 Pro, Huawei Mate 50 Pro, iPhone 14 Plus, iPhone 14, Huawei P50 Pro, Google Pixel 7 Pro ve Huawei Mate 40 Pro yer alıyor.

  • Google Play Store, aynı anda uygulama indirme özelliğini test ediyor
    09 Mar Google Play Store, aynı anda uygulama indirme özelliğini test ediyor

    Google, Play Store için aynı anda birden fazla uygulama indirme özelliğini test ediyor. Şu anda en fazla iki uygulama aynı anda indirilebiliyor ancak bu sayının artırılması planlanıyor. Güncellemeler ise arka arkaya indirilecek.

  • iPhone SE 4 Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı
    09 Mar iPhone SE 4 Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

    Apple, uygun fiyatlı iPhone SE serisine yeni bir model eklemeye hazırlanıyor. iPhone SE 4, 6.1 inç OLED ekran, Apple A17 veya A18 işlemci, 48 MP ana kamera, 5G bağlantı ve USB-C girişi gibi özelliklerle kullanıcılara sunulacak. Bu yeni modelin 2025'in başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

  • iOS 18 Yenilikleri: Yapay Zeka, Android'e Kolay Geçiş ve Daha Fazlası
    08 Mar iOS 18 Yenilikleri: Yapay Zeka, Android'e Kolay Geçiş ve Daha Fazlası

    Apple, sonbahar aylarında iOS 18'un yeni sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Yeni güncelleme, yapay zeka özellikleriyle birlikte gelirken, Android'e kolay geçiş ve uyarlanabilir ses kısayolları gibi özellikler de bekleniyor. Ayrıca, canlı konuşmada 'Kategoriler' bölümü eklenecek ve iOS 17.4 ile gelen özellikler arasında özel yazı tipi boyutları desteği yer alacak. iOS 18, birçok Apple cihazında desteklenecek.

  • Apple, iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 güncellemelerini kullanıma sundu
    08 Mar Apple, iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 güncellemelerini kullanıma sundu

    Apple, iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 güncellemelerini kullanıma sunarak kendi ekosistemini değiştirmeye devam ediyor. Avrupa Birliği bölgesinde geçerli olan güncellemeler, App Store'un tekel olmasını engelliyor. Türkiye'yi nasıl etkileyeceği ise henüz bilinmiyor. Güncelleme ile birlikte App Store'da büyük değişiklikler, Apple Podcasts'te transkriptler, HomePod için SharePlay özelliği ve yeni emoji karakterleri gibi birçok özellik kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca CarPlay, iMessage güvenlik güncellemesi ve gelecekteki özelliklere dair işaretler de güncelleme ile birlikte geliyor.

  • TSMC, Gelir Artışıyla Dikkat Çekiyor
    08 Mar TSMC, Gelir Artışıyla Dikkat Çekiyor

    TSMC, son 2 ayda %9.4'lük bir gelir artışı yakalayarak dikkatleri üzerine çekti. Şirketin piyasa değeri 773 milyar doları aşarken, önümüzdeki dönemde 1 trilyon dolar barajını da aşması bekleniyor. Yapay zeka trendinin artmasıyla çip talebi de artarken, çip üreticileri bu talebi karşılamakta zorlanıyor.

  • Teknoloji Muhabbeti #21: Apple'ın yeni zammı, yeni M3 MacBook Air modeli ve daha fazlası
    08 Mar Teknoloji Muhabbeti #21: Apple'ın yeni zammı, yeni M3 MacBook Air modeli ve daha fazlası

    ShiftDelete.Net Genel Yayın Yönetmeni Tolga Cem Küçükyılmaz ve Alperen'in değerlendirdiği Teknoloji Muhabbeti programının 21. bölümünde, Apple'ın yeni zammı, yeni M3 MacBook Air modeli ve diğer önemli haberler ele alınıyor. Ayrıca SPK'nın Midas Yatırım Menkul Değerler'e verdiği ceza, Spotify'ın abonelik ücreti, WatchOS 10.4 güncellemesi, Apple'ın 2025'te çıkabileceği söylenen katlanabilir MacBook'u, Vision Pro Güncellemesi, Nothing Phone (2) telefonunun Türkiye fiyatı ve özellikleri, Çin'de geliştirilen kuş benzeri uçan robot, Asus ROG Zephyrus G16 incelemesi, Apple Car'ın bilinmeyen detayları, Honor Magic V2 katlanabilir telefonun tanıtımı, Elon Musk'ın OpenAI'dan ayrılışı, Mercedes'in elektrikli otomobil planı, Tesla'nın piyasa değerinin düşmesi, Türkiye'de 5G geçiş tarihi, Şubat 2024'te en çok satılan elektrikli otomobiller, Apple'ın zam yapması, yeni M3 MacBook Air modelleri, App Store'da Apple'ın suçlu bulunması ve Windows 11'de Android telefonunun webcam olarak kullanılabilmesi gibi konular da programda ele alınacak.

  • A101'de satılan iPhone 14 Plus ve Galaxy S23 FE'nin fiyatları açıklandı
    08 Mar A101'de satılan iPhone 14 Plus ve Galaxy S23 FE'nin fiyatları açıklandı

    Türkiye'de teknolojik ürünlerin giderek yaygınlaşmasında zincir marketlerin de önemli bir payı var. A101, bugünden itibaren satışa sunulan iPhone 14 Plus ve Galaxy S23 FE'nin fiyatlarını paylaştı. iPhone 14 Plus'un A101 fiyatı 53.999 TL iken, Galaxy S23 FE'nin fiyatı 22.999 TL olarak belirlendi.

  • Apple'ın Katlanabilir MacBook'unun Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı
    08 Mar Apple'ın Katlanabilir MacBook'unun Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

    Apple'ın katlanabilir cihazlar üzerinde çalıştığı biliniyordu ve şimdi katlanabilir MacBook için çıkış tarihi ortaya çıktı. Analistlere göre, 20,3 inç boyutunda dev bir ekrana sahip olan bu cihazın 2027 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

  • Apple Vision Pro için VisionOS 1.1 Güncellemesi ve Özellikleri
    08 Mar Apple Vision Pro için VisionOS 1.1 Güncellemesi ve Özellikleri

    Apple, iOS 17.4 sonrası WatchOS 10.4, MacOS Sonoma 14.4 ve VisionOS 1.1 güncellemesi ile Vision Pro için ilk büyük güncellemeyi yayınladı. VisionOS 1.1 güncellemesi, sanal klavyede imleç konumlandırma gibi hataları giderirken, EyeSight ve Persona özelliklerinde önemli iyileştirmeler sunuyor. Ayrıca, Mac Sanal Ekran için hata düzeltmeleri de bulunuyor. Güncelleme ayrıca cihaz yapılandırması desteği, uygulama dağıtımı için destek, uzaktan silme desteği ve diğer birçok iyileştirme içeriyor. Karma gerçeklik gözlüğünün ülkemize gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

  • Twitch Mobil Uygulaması Yeniden Tasarlanıyor
    08 Mar Twitch Mobil Uygulaması Yeniden Tasarlanıyor

    Twitch, mobil uygulaması için büyük bir güncelleme yapmaya hazırlanıyor. Yeniden tasarlanan uygulama, keşfet bölümü ve sosyal özelliklerle birlikte kullanıcı deneyimini geliştirecek. Ayrıca, moderasyon araçları ve topluluk kurallarında yapılacak değişikliklerle taciz ve yasaklanmış davranışlara daha ağır cezalar getirilecek.

  • Apple Car Projesi İptal Edildi: İşte Detaylar
    07 Mar Apple Car Projesi İptal Edildi: İşte Detaylar

    Apple'ın on yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı elektrikli araç projesi iptal edildi. Projenin maliyeti 1 milyar doları aştı. Apple, Mercedes ve Ford ile anlaşmaya çalıştı, McLaren'ı satın almayı düşündü. Apple Car'ın gelişmiş otonom teknolojiye sahip olması bekleniyordu.

  • ŞOK, iPhone 15 Pro Max'u Daha Ucuza Satıyor!
    07 Mar ŞOK, iPhone 15 Pro Max'u Daha Ucuza Satıyor!

    Türkiye'nin en büyük zincir marketlerinden ŞOK, tüketicileri şaşırtan elektronik ürünler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde PlayStation 5 satmaya başlayan ŞOK, şimdi ise iPhone 15 Pro Max satıyor. Hem de Apple'dan daha ucuza. ŞOK, 6 Mart – 11 Mart tarihleri arasında iPhone 15 Pro Max 256 GB modelini 83 bin 499 TL fiyatla satıyor. Telefonun Apple'ın resmi web sitesinde 89 bin 999 TL fiyata sahip olduğunu belirtelim. Bu bağlamda 6 bin 500 TL'lik fark olduğunu söyleyebilmek mümkün.

  • Apple, Epic Games'in geliştirici hesabını sonlandırdı
    07 Mar Apple, Epic Games'in geliştirici hesabını sonlandırdı

    Apple, Epic Games'in geliştirici hesabını sonlandırdığını duyurdu. Epic Games'in Apple'ın kararlarını eleştirmesi ve dijital pazarlarda rekabeti artırmaya yönelik çabaları nedeniyle geldi. Epic Games Apple'ın bu adımını, iOS cihazlarında gerçek rekabetin önünü kesme niyeti olarak yorumluyor. Epic Games, Apple'ın bu hamlesini ağır eleştirdi. Epic Games'in şirket blogunda yayınladığı açıklamada Apple'ın geliştirici hesabını sonlandırmasının App Store'a potansiyel bir rakibi ortadan kaldırdığını ve diğer geliştiricilere 'Apple ile rekabet etmeye ya da onların haksız uygulamalarını eleştirmeye kalkıştığınızda neler olabileceğini' gösterdiğini belirtiyor. Epic, Apple'ın kararını desteklemek için sunduğu gerekçelerden birinin Epic'in DMA kurallarına yönelik eleştirileri olduğunu iddia ediyor. Epic Games, Apple ile olan anlaşmazlıkları nedeniyle zaten bir süredir Apple'ın hedefi haline gelmiş durumdaydı. Epic'in bu adımları, Apple'ın iOS platformunun bütünlüğünü ve kullanıcıların güvenliğini tehdit ettiğini düşündürüyor. Apple yöneticisi Phil Schiller'ın kaleme aldığı bir mektupta Epic'in eleştirileri ve geçmişteki eylemlerinin, Epic'in kurallara uymayı amaçlamadığını güçlü bir şekilde gösterdiği belirtiliyor. Schiller, Epic'in güvenilirliğini sorguluyor ve gelecekteki ihlallerin iOS platformunun bütünlüğünü tehdit edebileceğini vurguluyor. Epic Games, Apple ile 2010 yılına kadar uzanan Unreal Engine ve diğer yaratıcı araçlar için sözleşmeli ilişkilere sahip olduğunu belirtiyor. Bu durum, Apple'ın Unreal Engine'e kamu desteği sağladığı gerçeğini de gözler önüne seriyor. Apple'ın Epic Games geliştirici hesabını App Store'da yasaklamasına rağmen Fortnite'ın iPhone'lara geri dönebileceği de konuşuluyor.

  • iPhone 16 Tasarımı Ortaya Çıktı: İşte Detaylar
    07 Mar iPhone 16 Tasarımı Ortaya Çıktı: İşte Detaylar

    Apple, iPhone 16 tasarımıyla eleştirilere cevap veriyor. Sızdırılan CAD görüntülerine göre, iPhone 16 tasarımı iPhone 12'yi anımsatıyor ve dikey konumlandırılmış çift kamera bulunuyor. Ayrıca, Eylem Düğmesi de kasaya gömülü şekilde yer alacak.

  • Apple'ın yapay zeka hamlesi beklentileri karşılayamazsa dünyanın en değerli şirketi olmayabilir
    07 Mar Apple'ın yapay zeka hamlesi beklentileri karşılayamazsa dünyanın en değerli şirketi olmayabilir

    Apple, iPhone sevkiyat tahminlerini azaltarak yapay zeka hamlesinde başarısız olması durumunda dünyanın en değerli şirketi konumunu kaybedebilir. Analist Ming-Chi Kuo'ya göre, Apple'ın yapay zeka hizmetlerinin önemli bir ivme kazanması gerekiyor. Bu durumda Microsoft ve NVIDIA gibi şirketlerin en değerli şirketler listesi yeniden şekillenebilir.

  • ŞOK'ta PlayStation 5 Fiyatı Belli Oldu!
    06 Mar ŞOK'ta PlayStation 5 Fiyatı Belli Oldu!

    ŞOK market, teknolojik ürünler arasına PlayStation 5'i ekledi. PlayStation 5 Digital Edition, 19.999 TL fiyatıyla ŞOK raflarında yerini aldı.

  • Apple, yapay zeka teknolojisi üzerine yenilikler yapmak zorunda
    06 Mar Apple, yapay zeka teknolojisi üzerine yenilikler yapmak zorunda

    Apple'ın düşen satış rakamlarıyla gündeme gelmesi, şirketin yapay zeka teknolojisi üzerine yenilikler yapması gerektiğini gösteriyor. Piyasa analistleri, Apple'ın bu teknolojiyi donanımlarında kullanmaması durumunda olumsuz bir gidişat yaşayacağını söylüyor. Apple'ın dünyanın en değerli şirketleri arasındaki yerini kaybedebileceği bile öne sürülüyor. Yapay zeka alanında başarılı olan Nvidia'nın bu durumun güçlü bir kanıtı olduğu belirtiliyor. iPhone serisinin yapay zeka teknolojilerinden faydalanacak ilk Apple ürünü olması bekleniyor. Ancak şirketin şu ana kadar yaptığı yeniliklerin sadece pazarlama stratejisi olduğu düşünülüyor. Çin'deki satışlardaki düşüş nedeniyle iPhone'un 2024 yılındaki satış adedinin düşük olması bekleniyor. Huawei ve vivo gibi markaların daha uygun fiyata benzer teknolojiler sunduğu algısı, Apple'ın satışlarını etkilemiş gibi görünüyor. Apple, yapay zeka alanında rakiplerine göre geride olsa da, yapay zeka altyapısı için milyarlarca dolar yatırım yapmıştır. Ancak otonom araç projesini iptal ederek bu yatırımı yapay zeka alanına yönlendirmiştir.

  • Apple, eski iPhone modellerini yavaşlatma nedeniyle Kanada'da para cezası aldı
    06 Mar Apple, eski iPhone modellerini yavaşlatma nedeniyle Kanada'da para cezası aldı

    Apple, Kanada'da açılan bir dava sonucunda eski iPhone modellerini yavaşlatma uygulaması nedeniyle 10,6 milyon dolar para cezası ödemeye mahkum edildi. Bu durum, kullanıcıların 150 dolara kadar tazminat alabileceğini gösteriyor. Davada, Apple'ın iOS güncellemeleriyle performans sorunları yaratarak kullanıcıları yeni iPhone modelleri almaya zorladığı ortaya çıktı. Şirket, eskiyen bataryaların kapanmalara neden olduğunu iddia etse de, kullanıcılar daha şeffaf bir açıklama beklediklerini belirtiyor. Kanada'daki iPhone sahipleri, önümüzdeki günlerde açılacak bir form aracılığıyla tazminat talebinde bulunabilecekler.

  • Apple, giyilebilir cihazlar alanında Apple Ring'i tanıtabilir
    06 Mar Apple, giyilebilir cihazlar alanında Apple Ring'i tanıtabilir

    Apple'ın giyilebilir cihazlar alanındaki hedeflerini Apple Watch'un ötesine taşıdığı ve Apple Ring adıyla anılan akıllı yüzüğün prototip aşamasında olduğu bildirildi. Ring'in tasarımı ve kullanıcı deneyimi ön planda tutulacak, sağlık ve fitness takibi için sensörler entegre edilecek ve iPhone ile senkronize olabilecek. Apple'ın bu alanda neler sunacağı henüz net değil, ancak Watch'un akıllı saatler için yaptığı gibi, Ring'in de akıllı yüzük dünyasını dönüştürebileceği düşünülüyor.

  • Apple, iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 Güncellemelerini Kullanıma Sundu
    06 Mar Apple, iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 Güncellemelerini Kullanıma Sundu

    Apple, iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 güncellemelerini yayınladı. Avrupa Birliği bölgesi için geçerli olan güncellemeler, App Store'un tekel olmasını engelliyor ve alternatif uygulama mağazaları, üçüncü taraf ödeme sistemleri ve tarayıcı motorları desteği sağlıyor. Ancak bu yenilikler Türkiye için geçerli değil. Ayrıca güncelleme, oyun uygulamalarında önemli geliştirmeler, yeni emojiler, Apple Podcast özellikleri ve pil sağlığıyla ilgili yenilikler de içeriyor.

  • Şubat Ayının En Hızlı Apple Cihazları Belli Oldu
    05 Mar Şubat Ayının En Hızlı Apple Cihazları Belli Oldu

    Apple, geçen yıl düzenlediği etkinlikte iPhone 15 dahil en yeni ürünlerini satışa sundu. AnTuTu tarafından paylaşılan son liste, şubat ayının en hızlı Apple ürününün 12.9 inç iPad Pro 6 olduğunu gösteriyor. Listede ayrıca iPad Pro 4, iPad Pro 5, iPad Air 3 ve iPhone 15 Pro gibi modeller de yer alıyor.

  • Apple, macOS 14.4 RC sürümünü yayınladı
    05 Mar Apple, macOS 14.4 RC sürümünü yayınladı

    Apple, iOS ve iPadOS güncellemelerinin ardından macOS 14.4 RC sürümünü de yayınladı. Yeni güncelleme, yeni emoji karakterleri ve Podcast uygulamasında podcast'in tamamını okuma özelliği gibi özellikler sunuyor. macOS Sonoma 14.4, uyumlu Mac cihazları için bu hafta içinde herkese açık olarak sunulacak.

  • Çanakkale'de 4.9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    05 Mar Çanakkale'de 4.9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. Herhangi bir hasar durumu olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

  • Apple, Yeni MacBook Air Modelini Piyasaya Sürdü ve Ürünlerine Zam Yaptı
    05 Mar Apple, Yeni MacBook Air Modelini Piyasaya Sürdü ve Ürünlerine Zam Yaptı

    Bugün Apple, yeni M3 MacBook Air modelini piyasaya sürdü ve aynı zamanda Apple Türkiye, iPhone, MacBook ve iPad dahil olmak üzere tüm ürünlerine zam yaptı. İşte güncellenmiş fiyat listesi... Apple tüm ürünlere zam yaptı! En pahalı iPhone 100.000 TL'yi geçti! Zam sonrası iPhone fiyat listesi, Apple Watch fiyatları, MacBook fiyatları, AirPods fiyatları, iPad fiyatları ve aksesuar fiyatları.

  • Apple tüm ürünlere zam yaptı! iPhone fiyatı uçtu
    04 Mar Apple tüm ürünlere zam yaptı! iPhone fiyatı uçtu

    Apple Türkiye, bugün iPhone, MacBook ve iPad dahil tüm ürünlerine zam yaptı. İşte 4 Mart itibariyle yeni fiyat listesi...

  • M3 MacBook Air modelleri tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatları
    04 Mar M3 MacBook Air modelleri tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatları

    Apple, ilk kez etkinlik düzenlemeden yeni bir ürün tanıttı. Yapay zeka desteğiyle donatılan M3 MacBook Air sahne aldı.

  • AB, Apple'a 1,8 Milyar Euro Para Cezası Verdi
    04 Mar AB, Apple'a 1,8 Milyar Euro Para Cezası Verdi

    AB Komisyonu, iPhone ve iPad kullanıcılarına yönelik müzik uygulamaları konusunda Apple'a 1,8 milyar euro para cezası verdi. Apple'ın uygulama geliştiricilerine kısıtlamalar uyguladığı belirlendi. Bu, AB Komisyonu'nun teknoloji şirketlerine verdiği üçüncü büyük ceza oldu.

  • Apple Türkiye, tüm ürünlerine zam yaptı
    04 Mar Apple Türkiye, tüm ürünlerine zam yaptı

    Apple Türkiye, bugün tanıtılan yeni ürünleriyle birlikte tüm cihazlarına zam yaptı. Son zamla birlikte Apple'ın en pahalı telefonu konumunda olan iPhone 15 Pro Max 1 TB'nin fiyatı ise 99 bin 999 TL'den 107 bin 999 TL'ye çıktı.

  • Avrupa Birliği, Apple'a 2 Milyar Dolar Cezası Kesti
    04 Mar Avrupa Birliği, Apple'a 2 Milyar Dolar Cezası Kesti

    Müzik platformu Spotify'ın itirazı sonucu Avrupa Birliği, Apple'a 'App Store uygulamalarında hakim konumunu kötüye kullandığı' gerekçesiyle 2 milyar dolarlık bir ceza kesti. AB Komisyonu'nun rekabetten sorumlu ismi, Apple'ın on yıldır müzik hizmetlerinin App Store üzerinden dağıtımında pazardaki hakim konumunu kötüye kullandığını ve geliştiricileri Apple ekosistemi dışında daha uygun fiyatlı alternatifler hakkında bilgilendirmeyi kısıtladığını belirtti.

  • Apple, bütçe dostu iPhone SE 4 için vites arttırdı
    04 Mar Apple, bütçe dostu iPhone SE 4 için vites arttırdı

    Apple'ın 2025'in başlarında piyasaya sürmeyi planladığı iPhone SE 4'ün render görselleri sızdı. Yeni model, Face ID desteği sunacak ve 6.1 inçlik bir ekranla gelecek. Tasarımı iPhone 14 serisine benzerlik gösteriyor. Ayrıca cihazda tek bir arka kamera ve USB-C bağlantı noktası kullanılacak. Ancak, Apple'ın planları değişebilir.

  • Samsung, 2nm teknolojisini 2025'te çıkarabilir
    04 Mar Samsung, 2nm teknolojisini 2025'te çıkarabilir

    Samsung, çip teknolojilerinde geri planda kalmamak için yeni planlar yapmış gibi görünüyor. Şirketin 3nm süreci yerine doğrudan 2nm'ye odaklandığı ortaya çıktı. Güney Kore'den gelen bilgilere göre Samsung Foundry, stratejik bir adıma imza attı. Şirket 3nm sürecini atlayarak doğrudan 2nm sürecine geçiş yaptığı ifade edildi. Böylece daha yüksek güç dağıtımı ve daha iyi performans amaçlıyor. Samsung'un bir süredir 3nm ve 1.7nm süreci üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ancak bu çalışmaları askıya aldığı ve 2025'e kadar 2nm (SF2) teknolojisini sunmak istediği belirtildi. Samsung, 2nm üretimle birlikte akıllı telefon ve veri merkezi çipleri gibi yüksek performanslı uygulamalarda öne çıkmak istiyor. Analistler, Samsung'un 2025'e kadar 2nm üretimini tamamlaması ve önümüzdeki yıl dağıtıma çıkarmasını bekliyor.

Advertisement