İphone Satışları Yükselirken İpad Satışları Düşüyor - Son Dakika
Teknoloji

İphone Satışları Yükselirken İpad Satışları Düşüyor

İphone Satışları Yükselirken İpad Satışları Düşüyor

iPhone'lar yeni çıkınca toplam satışlar arttı.

22.10.2014 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Apple, dördüncü çeyrek itibarıyla yeni rakamlar paylaştı. Firmadan gelen bilgilere bakılırsa, Apple iPhone'lar için beklenen rakamların üzerine çıkılmış denilebilir. Apple, bu çeyrekte 39.3 milyon iPhone telefon satışı gerçekleştirdi. Tabii bunda eylül ayı itibarıyla satışa sunduğu iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın payı büyük. Bu arada, bu rakama Çin'de satışa sunulan iPhone'ların dahil olmadığını belirtelim. Öte yandan, Çin'de de iPhone'ların kısa sürede milyonlar satıldığını göz önüne alırsak, Apple'ın gelirleri daha da artıyor.


Geçen sene aynı döneme baktığımızda, Apple'ın 33.8 milyon iPhone sattığını görüyoruz. Dolayısıyla 2014'ün son çeyreği itibarıyla satışlarda %16'lık bir artış söz konusu. Öte yandan iPad satışlarında ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle mukayese edildiğinde %12.8'lik bir düşüş söz konusu.


App Store, 85 milyar indirme sayısına ulaştı


Apple, geçtiğimiz sene aynı dönemde 14.1 milyon tablet satışı gerçekleşmişti. Bu sene ise bu rakam 12.3 milyona geriledi. Tabii bunda yeni iPad tabletlerin daha yeni yeni satışa sunulmaya başlamış olmasının da etkisi var. iPad Air 2 ve iPad mini 3, bu ayın sonlarına doğru birçok pazarda satışta olacak ve bu süreçle birlikte tablet satışlarında da artışlar gözlenecektir.





Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone Satışları Yükselirken İpad Satışları Düşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement