İphone ve İpad'ler Güvenlik Denetiminden Geçecek - Son Dakika
Teknoloji

İphone ve İpad'ler Güvenlik Denetiminden Geçecek

İphone ve İpad\'ler Güvenlik Denetiminden Geçecek

Apple'ın popüler ürünleri ne kadar güvenli?

25.01.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Çin, birçok firma için hem üretim hem de satış taraflarında çok önemli bir ülke. Büyük bir nüfusa sahip olan ülke, son yıllarda birçok yabancı sermayeli şirketi kendisine daha fazla çekmeye başladı. Bu isimlerden bir tanesi de Apple ve Apple, iPhone ile iPad gibi ürünleriyle bu ülkede zaman zaman büyük ilgi görüyor. Ancak "güvenlik" sebebiyle Apple da diğer birçok şirket gibi Çin'de pek özgür değil.


Bir süre önce yaptığımız haberimizde, Apple ürünlerinin Çin devlet kurumlarında yasaklandığından söz etmiştik. Detaylar için buraya bakabilirsiniz. Tabii ki bu yasaklara tek takılan Apple değil, başka şirketler de var. Her neyse...


"Güvenlik" sebebiyle yasaklara maruz kalan Apple, önümüzdeki günlerde Çin'de daha geniş bir pazar ağına sahip olabilir. Zira Apple, Çin'in iPad ve iPhone'lar üzerine yapmak istediği güvenlik denetimini kabul etti. Böylelikle bu cihazlar üzerinden verilerin toplanıp 3. şahıslara ve başka devletlere aktarılıp aktarılmadığı kontrol edilecek. Apple CEO'su Tim Cook, daha önce bu konuda Çinli yetkililerle bir araya gelmiş ve böyle paylaşımların kesinlikle yapılmadığını dile getirmişti. Ancak tabii ki bu açıklama yeterli olmamıştı.


Bu arada Apple, Çin'in yeni yıl başlangıcı olan 19 Şubat'tan önce ülkede 5 yeni Apple Store açmaya hazırlanıyor. Sizin de anlayacağınız gibi Apple, yüksek satış rakamlarına engel teşkil edebilecek unsurları bir bir ortadan kaldırmak için uzlaşmacı tavır takınıyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone ve İpad'ler Güvenlik Denetiminden Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement