İpsala'daki Rabia Kadıoğlu Camisi Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

İpsala'daki Rabia Kadıoğlu Camisi Açılış Töreni

Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Camiler bizim aynı zamanda bağımsızlık simgelerimizdir.

17.04.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Camiler bizim aynı zamanda bağımsızlık simgelerimizdir. Camiyi, ezanı, İstiklal Marşı'na yerleştirmiş bir milletin ahfadıyız." dedi.

Görmez ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İpsala ilçesinde yapımı tamamlanan Rabia Kadıoğlu Camisinin açılış törenine katıldı.

Görmez, burada yaptığı konuşmada, güzel bir günde Kabetullah'ın şubesi denilebilecek bir caminin açılışı için bir araya geldiklerini belirtti.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenecek programa da katılacağını aktaran Görmez, "Ülkelerin arasına hudutlar konulabilir, ama sevginin arasına hudut konulamaz. coğrafyaların arasına hudutlar konulabilir ama bir sevgi var ki o sevginin arasına bir hudut konulamaz. O da Peygamber sevgisi, Muhammed Mustafa sevgisi ki o bütün peygamberleri kardeşleri olarak kabul etmiş. 'Biz peygamberler arasında ayrım yapmayız' ayetini bir Miraç hediyesi olarak bize getirmiş. İşte bu sevgide buluşmak üzere İpsala'da bir aradayız" diye konuştu.

Sabah namazı için gittiği Selimiye Camisinde çok duygulandığını anlatan Görmez, Balkanlar'dan gelen yüzlerce kişinin camiyi doldurduğunu vurguladı.

"Ben çok Selimiye'ye geldim namaz kıldım ama Selimiye'yi bu sabahki gibi hiç görmemiştim" diyen Görmez, konuşmasına şöyle devam etti:

" Bulgaristan'dan yüzlerce kardeşimiz Batı Trakya'dan ve Balkanlar'ın muhtelif yerlerinden kardeşlerimiz gelmişlerdi ve caminin içini, dışını hınca hınç doldurmuşlardı. Onlarla birlikte fecir vaktinde dualarımızı birleştirmekten çok büyük bir bahtiyarlık duydum. Camiler bizim aynı zamanda bağımsızlık simgelerimizdir. Camiyi, ezanı, İstiklal Marşı'na yerleştirmiş bir milletin ahfadıyız. İstiklal Şairimiz de aynı zamanda camilerimizin, bağımsızlığımızın ve istiklalimizin sembolü olduğunu ifade etmişti."

Konuşmanın ardından Bakan Müezzinoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve Batı Trakya'dan gelen müftüler, Rabia Kadıoğlu Camisinin açılış kurdelesini kesti. Görmez, Bakan Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet, öğle namazını da burada kıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İpsala'daki Rabia Kadıoğlu Camisi Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement