İpsala'nın Kurtuluşu Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İpsala'nın Kurtuluşu Yıl Dönümü

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, İpsala ilçesinin kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

20.11.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, İpsala ilçesinin kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bircan, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nın bir destan olduğunu belirtti.

Cumhuriyet'in kuruluşunun tüm dünyaya örnek bir bağımsızlık savaşı sonrasında gerçekleştiğini aktaran Bircan, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'e giden yolda her aşaması ayrı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlık ve vatan bütünlüğü koruma kararlılığını halkımız tüm dünyaya göstermiştir. Şanlı Türk ordumuzun Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı zaferi sonrasında 11 Ekim 1922'de imzalanan Mudanya Ateşkes Antlaşması kapsamında işgal kuvvetleri ülkemizi terk etmeye başladı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e giden yolda, Türk kuvvetlerince 20 Kasım 1922'de İpsala'mız kurtarılarak, ulusumuza büyük moral kaynağı olmuştur.

Başta Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda aziz canlarını feda eden şehitlerimizi ve yaşamını yitiren gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu duygularla ilçemizin kurtuluş coşkusunu yürekten paylaşıyor, İpsalalı hemşehrilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İpsala'nın Kurtuluşu Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement