Irak Askerleri Mahmur Kazasına Yerleştirildi - Son Dakika
Güncel

Irak Askerleri Mahmur Kazasına Yerleştirildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Irak askerlerinin Erbil'e yakın Mahmur kazasına yerleşmesi Musul operasyonu komutanı General Necim Cuburi'nin askeri kamp ziyareti Musul operasyonu komutanı General Necim Cuburi ile röportaj Musul operasyonu komutanı General Necim Cuburi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı'nın izniyle Mahmur'daki kampa şu ana kadar 800 askerden oluşan 2 birliği yerleştirdiklerini belirtti.

13.02.2016 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Irak askerlerinin Erbil'e yakın Mahmur kazasına yerleşmesi

Musul operasyonu komutanı General Necim Cuburi'nin askeri kamp ziyareti

Musul operasyonu komutanı General Necim Cuburi ile röportaj

Musul operasyonu komutanı General Necim Cuburi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı'nın izniyle Mahmur'daki kampa şu ana kadar 800 askerden oluşan 2 birliği yerleştirdiklerini belirtti. Sevkiyatın önümüzdeki günlerde de süreceğini ifade eden Cuburi, Peşmerge güçleriyle her konuda anlaştıklarını ve ortak hareket ettiklerini açıkladı.

Peşmerge Bakanlığı ile yaptıkları anlaşmaya göre askerlerin yalnızca Musul operasyonu için bölgede bulunduğunu aktaran Cuburi kentin kurtarılmasından sonra geri döneceklerini ifade etti.

Terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'ten bu yana kontrol ettiği Musul kentini kurtarmak için bölgeye sevkedilen Irak askeri kuvvetleri, 11 Şubat 2015'te Mahmur'a ulaşmıştı.

Irak Askerleri Mahmur Kazasına Yerleştirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Askerleri Mahmur Kazasına Yerleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement