Irak Büyükelçisi Al-Alawi: Kadim Dostluğumuzu Ticaretle Daha da Geliştireceğiz - Son Dakika
Güncel

Irak Büyükelçisi Al-Alawi: Kadim Dostluğumuzu Ticaretle Daha da Geliştireceğiz

Irak Büyükelçisi Al-Alawi: Kadim Dostluğumuzu Ticaretle Daha da Geliştireceğiz

Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hisham Ali Akbar Al-Alawi, Irak ve Türkiye arasındaki kadim dostluğu, ticari ilişkilerle daha da geliştirme çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi.

21.06.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hisham Ali Akbar Al-Alawi, Irak ve Türkiye arasındaki kadim dostluğu, ticari ilişkilerle daha da geliştirme çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi.

Mersin'e gelen Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hisham Ali Akbar Al-Alawi, Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde göreve başladığını belirten Al-Alawi, "Irak Cumhuriyeti olarak, kadim dostumuz Türkiye'yi, özellikle de Mersin'i çok önemsiyoruz. Büyükelçilik olarak temaslarımızı sadece Ankara'da sürdürmeyip, yerel yönetimlerle de sağlam ilişkiler kurmak istiyoruz. Amacımız iki ülke arasındaki ilişkiler daha da geliştirmektir" dedi.

Ankara Büyükelçiliği'nin 1929'da açıldığını ifade eden Al-Alawi, "Irak ve Türkiye olarak birçok ortak noktaya sahibiz ve bu ortak noktaları çoğaltabiliriz. İki ülke arasında yaklaşık 13 milyar dolar tutarında dış ticaret hacmi mevcuttur. Önümüzdeki süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğine ve ticaret hacminin daha da artacağına inancım sonsuzdur" diye konuştu.

Vali Çakacak da iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin çok eskiye dayandığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Irak sadece Türkiye'nin değil Mersin'in de en önemli dış ticaret partnerlerindendir. Mersin, burada yerleşik firmaların Irak'la önemli ticari ilişkiler kurmasının yanı sıra; sahip olduğu ülkemizin işlem hacmi en yüksek limanlarından olan Mersin Limanı'nın bölgenin dışarıya açılan kapısı olması nedeniyle de ayrı bir önem taşımaktadır. Mersin'le Irak arasında ciddi bir ihracat potansiyeli var."

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak Büyükelçisi Al-Alawi: Kadim Dostluğumuzu Ticaretle Daha da Geliştireceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement