Irak ile Körfez Ülkeleri Arasında Gerginlik - Son Dakika
Ekonomi

Irak ile Körfez Ülkeleri Arasında Gerginlik

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Eğer Irak silahlı kuvvetleri savaşmasaydı körfez ülkelerinin kapıları DAEŞ örgütünün çetelerine açılacaktı.

25.06.2015 03:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Eğer Irak silahlı kuvvetleri savaşmasaydı körfez ülkelerinin kapıları DAEŞ örgütünün çetelerine açılacaktı. O ülkelerin (körfez ülkeleri), Irak'a ve silahlı kuvvetlerine hakaret yerine teşekkür etmeleri gerekir" ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İbadi'nin Bağdat'ın batısında bulunan Ebu Gureyp bölgesindeki 30. Tugay'ı ziyaret ederek, buradaki askerlerin öneri ve taleplerini dinlediği belirtildi.

Açıklamada İbadi'nin şu sözlerine yer verildi:

"Onlar, toprak, izzet, onur ve kutsalları için savaşıyor. Savaşın şiddetli olmasına rağmen çok sayıda gönüllü sAvaşa katılmak istiyor. Bu istekleri güçlerinden daha fazla. Eğer Irak silahlı kuvvetleri savaşmasaydı körfez ülkelerinin kapıları DAEŞ örgütünün çetelerine açılacaktı. O ülkelerin, Irak'a ve silahlı kuvvetlerine hakaret yerine teşekkür etmeleri gerekir."

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid Ahmed Al Halife, daha önce yaptığı açıklamada, Irak'ı teröristleri eğitmek ve ülkelerine patlayıcı madde ve malzeme göndermekle suçlamış, Irak hükümetine iç meselelerini çözmeye ve yasal yollarla yargılanan bir kişi hakkında açıklama yapmamaya çağırmıştı.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan pazar günü yapılan açıklamada, Şii muhalif lider Selman'a verilen hapis cezasından kaygı duyulduğu belirtilerek, Bahreyn hükümetinden mahkemenin hapis kararının gözden geçirilmesi talep edilmişti.

Bahreyn'de Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Haziran'da El-Vifak Hareketi Genel Sekreteri Selman'ı "Kamu barışını bozacak şekilde nefrete ve yasalara karşı çıkılmasına teşvik, İçişleri Bakanlığı çalışanlarını paralı asker ve terör örgütlerine üye olma yakıştırması yaparak tahkir etmek" suçlarından 4 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Irak ile Körfez Ülkeleri Arasında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement