Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Sınır Kapıları İçin Şırnak'ta - Son Dakika
Güncel

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Sınır Kapıları İçin Şırnak'ta

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Sınır Kapıları İçin Şırnak\'ta

Şırnak'ta 3 ve Hakkari'de 2 olmak üzere yeni açılacak 5 sınır kapısı ile Habur Sınır Kapısı'na yapılması düşünülen 3’üncü köprü için Şırnak'a gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi heyeti, Şırnak Valisi Hasan İpek ile görüştü.

25.03.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta 3 ve Hakkari'de 2 olmak üzere yeni açılacak 5 sınır kapısı ile Habur Sınır Kapısı'na yapılması düşünülen 3'üncü köprü için Şırnak'a gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi heyeti, Şırnak Valisi Hasan İpek ile görüştü.

Şırnak Valisi Hasan İpek'i ziyaret gelen heyette, Irak Kürdistan Yönetimi İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayı, Erbil Valisi Nevzat Hadi, Duhok Valisi Temer Ramazan ile Hakkari Valisi Necmettin Kalkan yer aldı. Burada bir konuşma yapan Şırnak Valisi Hasan İpek, gerekli ön çalışmaları yaptıklarını belirterek, projelerin üzerinde mutabık kalacaklarını söyledi.

Irak Kürdistan Yönetimi İçişleri Bakanı Kerim Sincari ise her iki taraf için canlılık yaşanacağını belirterek, "Heyetimiz, hükümet başkanı Neçirvan Barzani'nin talimatıyla, protokolü imzalamak için buraya geldik. Bu kapıların açılışı ile açılması ile her iki tarafa çok hayırlar getireceğine inanıyoruz. Her iki tarafın sınırda yaşayan insanlara çok büyük canlılık verecektir. Umudumuz ve dileğimiz inşallah görüşmemiz iyi geçecek ve imza atmamıza yol açacak. Çok teşekkür ederiz" dedi.

Toplantı yapılan konuşmaların ardından basına kapalı devam etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Sınır Kapıları İçin Şırnak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement