Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden Gelen Rektörler, Van Tso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden Gelen Rektörler, Van Tso'yu Ziyaret Etti

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) düzenlenecek Güç Birliği Çalıştayı'na katılmak üzere Van'a gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden 6 üniversite rektörü, Van Ticaret ve Sanayi Odasını (Van TSO) ziyaret etti.

07.07.2014 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) düzenlenecek Güç Birliği Çalıştayı'na katılmak üzere Van'a gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden 6 üniversite rektörü, Van Ticaret ve Sanayi Odasını (Van TSO) ziyaret etti.

6 üniversitenin rektör ve rektör yardımcılarından oluşan heyet, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Takva, Van'ın bulunduğu coğrafyanın en önemli kentlerinden olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Birbirimizi geç tanıdık. Ama bundan sonra birlikte çok önemli çalışmalara imza atabiliriz. Van kadim bir kenttir. Her zaman çok önemli bir merkez olmuştur. Bunun farkındayız. Irak Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerimizin gelişmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenle YYÜ, DAKA ve Van TSO olarak Erbil'de işbirliği ofisi açıyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız ikili ilişkilerle ekonomik, kültürel anlamda işbirlikleri sağlamak."

Duhok, Zaho, Raparin, Erbil Politeknik, Duhok Politeknik ile Işık üniversitesi yöneticileri adına konuşan Zaho Üniversitesi Rektörü Lazgin A. Jamil ise Van'da olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Jamil, "Üniversiteler arası işbirliği için buraya geldik. Ancak, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi noktasında da çalışmalarımız var. Bu nedenle Van TSO ve Erbil TSO arasında başlayacak işbirliği çalışmaları bizler için de çok önemli. Bizlere yapılan sunumla Van'ın önemli bir kent olduğunu anladık. Edindiğimiz bilgileri ülkemizde insanlara anlatacağız. Güzel ev sahipliğiniz için teşekkür ederiz" diye konuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın eşlik ettiği heyete, Van ABİGEM tarafından kentin ekonomik potansiyeli hakkında hazırlanan İngilizce sunum izletildi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden Gelen Rektörler, Van Tso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement