Irak'lı İşadamı Cinayetinde Firari Şüphelisi Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Irak'lı İşadamı Cinayetinde Firari Şüphelisi Yakalandı

Irak\'lı İşadamı Cinayetinde Firari Şüphelisi Yakalandı

Haber-Kamera: Ali AKSOYER / İstanbul DHABüyükçekmece'de bir valiz içinde parçalanmış cesedi bulunan Mevlid Muhammed'i öldürdükleri iddiasıyla 2 kişi yakalanmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

29.08.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

Büyükçekmece'de bir valiz içinde parçalanmış cesedi bulunan Mevlid Muhammed'i öldürdükleri iddiasıyla 2 kişi yakalanmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında cinayetin firari zanlısı Mahmoot Khalaf S. da yakalanarak, adliyeye sevk edildi.

Iraklı işadamı Mevlid Muhammed ve arkadaşı A.M.S, döviz bürosu açmak için bir ay önce Türkiye'ye geldi. Iraklı iki arkadaş, İstanbul'da döviz bürosu açmak için kendilerine yardım edecek kişilerle de tanıştı. Taraflar arasında görüşmeler sürerken 30 Haziran günü işadamı Mevlid Muhammed ve arkadaşı A.M.S, 1 Temmuz 2016 tarihinde ortadan kayboldu. Ailenin kayıp ihbarı üzerine polis harekete geçti. Bu sırada Mevlid Muhammed'in ailesini arayan şüpheliler 1 milyon dolar fidye istedi.

Bu sırada Irak uyruklu A.M.S. adlı işadamı polise başvurarak arkadaşıyla birlikte kaçırıldığını, şüphelilerin elinden kaçmayı başardığını söyledi. Polis merkezinde ifadesi alınan A.M.S 'İstanbul'da döviz bürosu açmayı düşünüyorduk. Bu nedenle bize yardımcı olacak kişilerle buluştuk. Ancak ikimizi kaçırdılar. Bizi gözlerimizi bağlayarak bir eve götürdüler. Burada bir anlık boşluktan faydalanıp kaçtım. Arkadaşım Mevlit Muhammed orada kaldıö dediği öğrenildi.

Polis bu ifadenin üzerinde soruşturma başlattı. Kaçırılan işadamını bulmak için çalışmalar sürerken, 3 Temmuz 2016 tarihinde Muratçeşme Mahallesi'nde boş arazide içende parçalanmış bir ceset bulunan bir bavul bulundu. Cesedin başının eksik olduğu görülürken, üzerinden kimliğini belirleyecek bir belge çıkmadı. Cesedin kayıp işadamına ait olma ihtimaline karşılık aile Irak'tan getirilerek DNA testi yapıldı. Yapılan incelemede öldürülen kişinin Mevlid Muhammet olduğu ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler yaptıkları çalışmada olaya karıştıkları tespit edilen Tarık M.(42) ve Faruk Abdullah D.(42) polis tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Olayın firari zanlısı olduğu tespit edilen Mahmoot Khalaf S. ise polis ekipleri tarafından Başakşehir'de gözaltına alındı. Polisteki işlemlerin ardından şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak'lı İşadamı Cinayetinde Firari Şüphelisi Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement