Irak Sağlık Bakanlığı: İzzet Edduri'ye Ait Olduğu İddia Edilen Ceset Üzerinde Dna Testi Yapılmaya... - Son Dakika
Güncel

Irak Sağlık Bakanlığı: İzzet Edduri'ye Ait Olduğu İddia Edilen Ceset Üzerinde Dna Testi Yapılmaya...

Irak Sağlık Bakanlığı: İzzet Edduri\'ye Ait Olduğu İddia Edilen Ceset Üzerinde Dna Testi Yapılmaya...

Irak Sağlık Bakanlığı: İzzet Edduri'ye ait olduğu iddia edilen ceset üzerinde DNA testi yapılmaya başlandı Irak Sağlık Bakanlığı devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin'in yargı kararıyla aranan yardımcısı İzzet Edduri'ye ait olduğu iddia edilen ceset üzerinde DNA testi yapılmaya başlandığını ve yakın gelecekte sonuçlanacağını açıkladı.

22.04.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Sağlık Bakanlığı: İzzet Edduri'ye ait olduğu iddia edilen ceset üzerinde DNA testi yapılmaya başlandı

Irak Sağlık Bakanlığı devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin'in yargı kararıyla aranan yardımcısı İzzet Edduri'ye ait olduğu iddia edilen ceset üzerinde DNA testi yapılmaya başlandığını ve yakın gelecekte sonuçlanacağını açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Ahmed Eldureyni cesedi dün teslim aldıklarını fakat güvenlik önlemi olarak adli tıp kurumunda değil, bakanlığa ait başka bir kurumda muhafaza ettiklerini ve DNA test işlemlerine bugün başlandığını açıkladı.

Sözcü Dureyni bakanlığın en hızlı şekilde sonucu açıklayacağını belirtirken bu testin bir süre aldığını ve kesin bir tarih verilemeyeceğini ifade etti.

Açıklamada ayrıca 'Sonuçlar kamuoyunu ilgilendiren bir konu olduğu için sağlık bakanlığı değil daha üst bir kurum tarafından hatta belki de bakanlar kurulu tarafından duyurulabilir' denildi.

Selahattin valisi Raid Elcuburi geçtiğimiz 17 Nisan günü İzzet Edduri'nin Allas petrol rafinerisi ile Hemrin platosu arasında bir bölgede öldürüldüğünü açıklamıştı.

Edduri Saddam Hüseyin'in 2006 yılında idam edilmesinden sonra Baas partisi genel sekreteri olarak adlandırılan pozisyonla anılıyordu. ABD 2003 Irak işgali sonrası Edduri'nin yakalanmasına yardımcı olana 10 milyon dolar ödül vereceğini ilan etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak Sağlık Bakanlığı: İzzet Edduri'ye Ait Olduğu İddia Edilen Ceset Üzerinde Dna Testi Yapılmaya... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement