Irak, Saldırıları Durdurmak İçin Bağdat'ın Etrafına Hendek ve Sur İnşa Ediyor - Son Dakika
Güncel

Irak, Saldırıları Durdurmak İçin Bağdat'ın Etrafına Hendek ve Sur İnşa Ediyor

2003'ten beri neredeyse her gün bombaların patladığı Bağdat'ta, şehrin etrafını çevirecek sur ve hendek ile güvenliğin sağlanması ve şehir içindeki kontrol noktalarının azaltılması hedefleniyor.

04.02.2016 10:45  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak hükümeti, çarşamba günü militan saldırıları durdurmak ve şehrin her yerini saran kontrol noktalarının sayısını azaltmak için Bağdat'ın etrafına bir hendek kazıp duvar inşa etmeye başladı.

İç işleri sözcüsü Saad Maan AP'ye bu hafta başkentin kuzeyindeki 100 kilometrelik bölümün inşaatına başlandığını söyledi.

3 METRE YÜKSEKLİĞİNDE BETON SUR VE HENDEK

Duvar 3 metre yüksekliğinde olacak ve şehirde halihazırda bulunan beton bariyerler de kullanılarak inşa edilecek. Hendeğin ölçüleri ise bilinmiyor.

ŞEHİR YILLARDIR CAN PAZARI

2003'teki Amerikan işgalinden beri Bağdat'ta neredeyse her gün bombalar patlıyor, bazı patlamalarda onlarca insan hayatını kaybediyor. Saldırılardan çoğunun sorumlusu IŞİD ve selefleri.

Çarşamba günü şehrin farklı yerlerinde patlayan bombalar ve arabadan ateş açılan bir saldırı sebebiyle 28 kişi hayatını kaybetti -ve maalesef bu rakam şehir için artık olağanlaşmış durumda.

OCAK AYINDA 299'U BAĞDAT'TA 490 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Birleşmiş Milletler'in verdiği rakamlara göre geçen ay Irak'ta 490 kişi öldürüldü, bin 157 kişi yaralandı. En kötü tablo 299 ölüm ve 785 yaralanma ile Bağdat'taydı.

BARİKATLAR VE KONTROL NOKTALARI HER YERDE

Bağdat 2003'ten beri hükümet binaları, bankalar, polis merkezleri, okullar, hastaneler ve üniversitelerin önüne patlamalara önlem olarak yerleştiren beton bloklarla adeta bir labirente dönmüş durumda.

Başbakanlık ve bakanlıklar, Batılı konsolosluklar ve Birleşmiş Milletler "Yeşil Bölge" olarak adlandırılan, üstün güvenlik önlemleri ile korunan nehir kenarındaki duvarlarla çevrili bir şeride yerleşmiş durumda.

DUVARLAR ŞEHRİ BİR LABİRENTE ÇEVİRMİŞ

Şehirdeki birçok mahalle de yine şehri parçalayan duvarlarla çevrili. Bu duvarlar can kaybının ayda 3 binin üzerine çıkabildiği 2006 ve 2007'de ülkeyi bir Sünni-Şii iç savaşının eşiğine getiren çatışmaların acı hatırası.

KONTROL NOKTALARINI YÜZDE 50 AZALTACAK

Maan, Bağdat duvarı ve hendeğinin askeriyenin Mühendislik Birilği tarafından şehir merkezinin 30 kilometre ötesine inşa edileceğini ve 6 ay içinde şehirdeki kontrol noktası sayısını yarıya indireceğini söyledi.

Bu kontrol noktalarının kaldırılması burada görev yapan binlerce polisin de serbest kalması ve şehirdeki cehennemî trafiğin bir nebze rahatlaması anlamına gelecek.

Kaynak: time.com

Irak, Saldırıları Durdurmak İçin Bağdat\'ın Etrafına Hendek ve Sur İnşa Ediyor

Son Dakika Güncel Irak, Saldırıları Durdurmak İçin Bağdat'ın Etrafına Hendek ve Sur İnşa Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • urfalı: Saddam anca bu halkla baş ediyordu sizin gibi çakallar düzeltemez abd uşakları 6 0 Yanıtla
  • Hodri meydan: Bağdat demek Irak demekmi? Ya diğer kentler ne olacak? Siz saddamı daha çook arayacaksınız beyinsizlerrrrrr. 4 1 Yanıtla

Advertisement