Irak'ta Daeş'le Mücadele - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Daeş'le Mücadele

Irak makamlarının, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e yönelik yürüttüğü hava saldırılarını artırmasını istediği bildirildi.

30.05.2015 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak makamlarının, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e yönelik yürüttüğü hava saldırılarını artırmasını istediği bildirildi.

Irak Meclis Başkanlığı ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'nin, ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli General John Allen ile bir araya gelerek DAEŞ'le mücadelede Irak'ın desteklenmesi konusunu görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, Cuburi'nin "özellikle Ramadi'nin DAEŞ'in eline geçmesinden sonra örgütün çökertilmesi için hava saldırılarının artırılması gerektiğini Allen'e ilettiği" ifade edildi.

Irak'ın yüz ölçümü bakımından en büyük vilayeti Enbar'ın merkezi Ramadi, yaklaşık iki haftadan bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor. Irak ordusu ve Haşdu'ş Şa'bi güçleri, kentin geri alınması için 26 Mayıs'ta geniş çaplı operasyon başlatmıştı.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin nisan ayı verilerine göre, uluslararası koalisyon 8 aylık süre içinde örgüte karşı gerçekleştirdiği 3 bin 200 hava saldırısında 5 bin 780 hedefi vurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Daeş'le Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement