Irak'ta İnsani Yardım Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Irak'ta İnsani Yardım Çalışmaları

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Iraklı sığınmacılar için gönderdiği ilaç ve tıbbi malzemeler, Kerkük kentine ulaştı Yardımlar, Türkmeneli Sağlık Konseyi'nin koordinesinde ihtiyaç duyulan yerlere ve kamplara gönderilecek.

24.07.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Iraklı sığınmacılar için gönderdiği ilaç ve tıbbi malzemeler, Kerkük kentine ulaştı.

Kerkük'teki Şifa Hastanesi yetkilileri, kamyonla getirilen ilaç ve tıbbi malzeme yardımlarını teslim aldı. Yardımların, Türkmeneli Sağlık Konseyi'nin koordinesinde ihtiyaç duyulan yerlere ve kamplara gönderileceği belirtildi.

Dr. Abbas Beyatlı, yardımlar için Adana Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Özellikle Erbil çevresinde Telaferli Türkmen sığınmacılar için kurulan kamplarda acil ilaç ihtiyacı olduğunu belirten Beyatlı, bu anlamda yapılan yardımın önemine değindi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Karayansın da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak halkının ve Türkmen kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için böyle bir yardım kampanyası başlattık. Belediye başkanımız Hüseyin Sözlü'nün yardımların toplanmasında önemli katkısı oldu" dedi.

Erbil'deki Hazer kampındaki insani durumun kötü olduğunu dile getiren Karayansın, "Özellikle kadınlar, çocuklar ve yaşlılar çok zor durumda. Bu insanlara acil şekilde yardım edilmeli. Biz de bunun için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yardımlarımız sürecek" diye konuştu.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta İnsani Yardım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement