Irak'ta Türk Kızılayı İnsani Yardım Çalışmalarını Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Türk Kızılayı İnsani Yardım Çalışmalarını Sürdürüyor

Irak\'ta Türk Kızılayı İnsani Yardım Çalışmalarını Sürdürüyor

Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesine Türk Kızılayı tarafından gönderilen insani gıda yardımları bugün Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanlığında Tuzhurmatu'daki göçmenlere dağıtıldı.

18.12.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesine Türk Kızılayı tarafından gönderilen insani gıda yardımları bugün Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanlığında Tuzhurmatu'daki göçmenlere dağıtıldı. Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu da yardım dağıtım çalışması sırasında hazır bulundu.

Yardım paketleri Tuzhurmatu ilçesine göç edenlere dağıtıldı. Yiyecek ve çocukların ihtiyaç duyabilecekleri maddeler Irak Türkmen Cephesinde göçmen ailelere dağıtıldı.Irak Türkmen Cephesi yetkilileri özellikle kış mevsiminde yardımların devam etmesine çağırdılar. Yardım alan göçmenler teşekkürlerini sundular.Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu DHA muhabirine verdiği bilgide bugüne kadar yardımların sadece Türkiye'den geldiğini belirterek bugün 265 göçmen aileye yardım dağıtıldığını belirtti.

Muhtaroğlu açıklamasında, " Haziran ayında Irak'ta durumlar karıştı bize yardım elini uzatan sadece Türkiye Cumhuriyeti oldu, Türkiye'deki insani örgütlerden (Türk Kızılayı, Tika, Afad) Allah razı olsun bizlere en hızlı şekilde yardımları ulaştırdılar, 6 aydan beri devam eden bu yardımların kesilmemesini temenni ediyoruz. Buradan tüm hayır seven Türk milletine sesleniyorum bizim milletimiz Irak'ta çok zor durumda yaşıyorlar ve bu zor durumu atlatmak için ister Türk hükümeti olsun ister siyasi partiler olsun yardım elinin bu mazlum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak'ta Türk Kızılayı İnsani Yardım Çalışmalarını Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement