Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

Adana Büyükşehir Belediyesi, çadır kentlerde yaşayan Türkmenlere sağlık malzemesi gönderdi.

26.07.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi, Irak'ta Türkmeneli bölgesine sağlık malzemesi gönderdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı ve beraberindeki gönüllü heyet, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan sağlık malzemesini kamyonla Kuzey Irak'a götürdü.

Malzemeler, bölgedeki çeşitli illerde yaşanan çatışmalar nedeniyle zor şartlar altında kalan ve çadır kentlere sığınan Türkmenlere, Irak Türkmen Cephesi ve Irak Türkmen Doktorlar Birliği'nin yetkilileri nezaretinde dağıtıldı.

Karayandı ve gönüllü ekip daha sonra Kerkük ve Telafer'deki çatışmalarda öldüğü belirtilen 22 Türkmen'in ailesine, Adanalı hayırseverlerin verdiği fitre ve zekatları ulaştırdı.

Yardımların tesliminin ardından açıklamada bulunan Karayandı, Türkmenler'in çok zor durumda olduğunu belirtti.

"Türkmenlerin yaşadıkları karşısında kahrolmamak elde değil" ifadesini kullanan Karayandı, şunları kaydetti:

"Soydaşlarımız şimdi de peşmerge baskısı ile Kerbela bölgesine sürgün edilmeye çalışılıyor. Heyetimizi en çok duygulandıran olaylardan biri, oğlu IŞİD tarafından katledilen Abdulvahap Amca'nın bizlere gösterdiği yakın ilgi oldu. Soydaşlarımız Türkiye'den, Adana'dan geldiğimizi söylediğimizde bizleri hasretle kucakladılar. Bizler kavim kardeşimizin çağrısına duyarsız kalamadık." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement