AK Partililerden Midyat'taki Yezidi Ailelere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

AK Partililerden Midyat'taki Yezidi Ailelere Ziyaret

AK Partililerden Midyat\'taki Yezidi Ailelere Ziyaret

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Güler, Irak'taki saldırılardan kaçarak, Mardin Midyat'a bağlı Güven köyünü sığınan Yezidi aileleri ziyaret etti.

09.08.2014 17:52  Güncelleme: 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Irak'taki saldırılardan kaçan Yezidi aileleri ziyaret etti.

Milletvekili Güler, Midyat ilçesine bağlı Güven köyünde taziye evine sığınan Yezidi ailelerle görüştü.

Güler, burada yaptığı açıklamada, Irak'tan gelenlerin pasaportlu geldiğini, yakınlarının evlerine yerleştirildiklerini belirterek, kaymakamlığın da yardımda bulunduğu söyledi.

Irak'tan gelişlerin artması durumunda yeni tedbirlerin alınacağını dile getiren Güler, Irak'taki insanların sıkıntılarını Türkiye'nin çok yakından takip ettiğini kaydetti.

Mağdur durumda olan vatandaşlara yardım ulaştırdığını ifade eden Güler, yeni bir kamp oluşturulması için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) gerekli yardımlarda bulunduğunu bildirdi.

Güler, şöyle konuştu:

"Biz öteden beri komşularımızdaki etnik ayırıma bakmaksızın mağdur olan, mazlum durumdaki bütün insanlara yardım elimizi uzattık. Bu yardımlarımızı yine de sürdüreceğiz. Bu konuda ister Kürt ister Arap ister Türkmen ister Yezidiler olsun. Hepsine kapısını açan ruha sahip milletiz. Bu konudaki yardımlarımız da devam edecek."

Ziyarette AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkullubey, Abdurrahim Akdağ, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, İlçe Başkanı Bekir Melih Güneştan ve partililer de yer aldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Partililerden Midyat'taki Yezidi Ailelere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement