Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Yerel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

İHD Mardin Şubesi, Yezidilerin durumuna ilişkin rapor hazırladı.

14.08.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi, Irak'ta Musul'un Sincar (Şengal) bölgesinde terör örgütü IŞİD'in saldırıları sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalan Yezidilerin durumlarına ilişkin rapor hazırladı.

İHD Mardin Şubesi tarafından hazırlanan raporda, bir heyetin Yezidilerin durumlarının tespiti, fiziksel şartlarını incelemek amacıyla Midyat ilçesinde bulunan Yezidilerin ziyaret ettiği bildirildi.

Yezidi Kürtlerin, Avrupa'da bulunan akrabaları tarafından mahalleye dönüşen ilçeye bağlı Güven köyünde yapılan iki büyük misafirhanede kaldıkları, yerlerinin dar olmasına rağmen temiz ve düzenli olduğu belirtilen raporda, köye yerleşenlerin pasaport ile Türkiye'ye giriş yaptıkları kaydedildi.

Yezidilerin, güvenliğin sağlanması halinde geri dönmek istedikleri, ancak Irak hükümetine olan güvenlerinin zedelendikleri görüşünün hakim olduğu belirtilen raporda, şunlar yer aldı:

"Türkiye'de karışık bir mülteci kampından kalmak istemedikleri, Midyat ve Nusaybin ilçesinde bulunan Ezidi köylerinde kalmak istedikleri, köylerin şayet gelen nüfusu kaldırılmaması halinde ise sadece Yezidilerin kaldığı bir kampın oluşturulması talepleri var." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement