Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Norveç Dışişleri Bakanı Brende, IKBY Başkanı Barzani'yle telefonda görüştü.

19.08.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende'nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yle telefonda görüştüğü bildirildi.

IKBY Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Brende, Barzani'yi telefonla arayarak, Norveç'in, terörle mücadelede Kürt yönetiminin yanında olduğunu belirtti.

Peşmerge güçlerinin, teröristlerin ilerleyişini durdurduğunu ifade eden Brende, IŞİD'in tamamen yenilgiye uğratılmasını temenni ettiğini dile getirdi. Brende, ayrıca terör saldırıları nedeniyle evlerini ve yurtlarını terkedip Kürt bölgesine gelen bütün sığınmacıların acılarını paylaştığını kaydetti.

Norveç Dışişleri Bakanı Brende, desteğin somut bir göstergesi olarak gelecek hafta Irak'ı ziyaret edeceğini bildirdi. Norveç'in insani yardımlara devam edeceği bilgisini paylaşan Brende, "Hükümet olarak Kürdistan bölgesine daha fazla destek için neler yapabileceğimizi görüşüyoruz" ifadesini kullandı.

Mesut Barzani de desteği dolayısıyla Norveç hükümetine teşekkür ederek, "Kürdistan bölgesi, özgür dünyanın yerine IŞİD adlı terörist bir devletle savaşıyor. Irak ve Suriye'nin silahları, bu terörist devletin eline geçti. Ancak başımız diktir. Peşmerge güçlerimiz 1,5 milyondan fazla sığınmacının hayatını korumayı başardı. Biz demokrasi, bağışlayıcılık ve birlikte yaşam prensiplerine bağlılık noktasında kararlıyız" değerlendirmesinde bulundu. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement