Barzani'den IŞİD Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Barzani'den IŞİD Zirvesi

Barzani\'den IŞİD Zirvesi

IKBY Başkanı Barzani, İngiltere Güvenlik İşleri Komutanı ve Kürdistan Özel Temsilcisi General Mayall ile beraberindeki heyetle görüştü.

28.08.2014 20:40  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, İngiltere Güvenlik İşleri Komutanı ve Kürdistan Özel Temsilcisi General Sir Simon Mayall ile beraberindeki heyeti kabul etti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, General Sir Simon Mayall, Irak'taki sığınmacılara ve Peşmergeye yapılacak askeri yardımları yönetmek üzere İngiltere Başbakanı David Cameron tarafından görevlendirildiğini dile getirdi. Mayall, terör örgütü IŞİD'in yenilgiye uğratılması için Kürt yönetimiyle İngiltere hükümetinin uyumlu çalışmasının önemine değindi.

Mesut Barzani de İngiltere hükümetinin ve başbakanının, Kürt bölgesine yönelik destekleri için teşekkür ederek, "Bu yardımlar, bizim için çok değerli ve faydalıydı. Terör, herkes için ciddi bir tehlikedir ve teröristlerin hiçbir sınırı yoktur. Dolayısıyla bu tehdidin uluslararası bir çabayla yok edilmesi gerekiyor. Bunun için kapsayıcı bir plan ve programa ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu.

Teröristlerin kendilerini "asla yenilmez bir güç" olarak gösterdiklerini hatırlatan Barzani, saldırı pozisyonunda olduklarını, IŞİD'in, Peşmergenin eliyle yenilgiye uğratılacağını belirtti.

Barzani, çatışma bölgelerinden kaçarak, Kürt bölgesine sığınanları korumanın ve onlara yardım etmenin, kendileri için insani ve ulusal bir görev olduğunu dile getirdi.

Irak'ta hükümet kurma çalışmalarına da değinen Barzani, "kişilerin değişmesinin önemli olmadığını, mezhepçi zihniyetin ve siyasetin değişmesi gerektiğini" vurguladı. Barzani, bütün tarafları kapsayıcı ve hakiki ortaklık prensiplerine riayet eden bir hükümetin kurulmasını istediklerini ifade etti.

Mesut Barzani, ABD Merkezi Güçler Komutanlığı Komutanı General Lloyd Austin ve beraberindeki heyetle de görüştü. Peşmerge komutanlarının da hazır bulunduğu görüşmede Barzani, Irak'ta uzun yıllar görev yapan General Lloyd'a ve ABD halkına teşekkür etti. Barzani, terör örgütü IŞİD'e karşı mücadelede LIoyd'un önemli görev üstlendiğini söyledi. Lloyd da Irak'ta terörizmle mücadelede Kürt yönetimine desteklerini sürdüreceklerini bildirdi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani'den IŞİD Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement