İngiltere 'Terörizm' Mücadelesinde Irak'a Verdiği Desteği Sürdürecek - Son Dakika
Güncel

İngiltere 'Terörizm' Mücadelesinde Irak'a Verdiği Desteği Sürdürecek

İngiltere \'Terörizm\' Mücadelesinde Irak\'a Verdiği Desteği Sürdürecek

İngiltere'nin Ortadoğu'dan sorumlu bakan yardımcısıcı Tobias Ellwood, Iraklı liderlere geniş tabanlı yeni bir hükümetin kurulması için işbirliği yapmaları çağrısında bulundu.

29.08.2014 16:43  Güncelleme: 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, Iraklı liderlere hükümetin bir an önce kurulması için işbirliği yapmaları çağrısında bulunduğunu söyledi.

Irak'ta temaslarda bulunan Ellwood, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Irak'ın ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek giderek güç kazanan Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), sadece Irak için değil, İngiltere de dahil olmak üzere tüm dünya için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Ziyareti sırasında Bağdat ve Erbil'de siyasi liderlerle bir araya geldiğini hatırlatan Ellwood, görüşmelerde İngiltere'nin terörizmle mücadelesinde Irak'a verdiği desteği sürdüreceğini ifade etiğini kaydetti.

Tobias Ellwood, "IŞİD'in ilerlemesini durdurmanın ve tüm ülkede istikrar ile güvenliği sağlamanın tek yolu, geniş tabanlı yeni bir hükümetin kurulmasından geçmektedir. Ziyaretim sırasında tüm liderlere yeni hükümetin bir an önce kurulması için birlikte çalışmaları gerektiği uyarısında bulundum" dedi.

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Justine Greening ve Irak'ın IŞİD'le mücadele çabalarına destek kapsamında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) Güvenlik Temsilcisi atanan Korgeneral Sir Simon Mayall ile Irak'a ziyarette bulunan Ellwood, Cumhurbaşkanı Fuat Masum, hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el-İbadi, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve IKBY Başkanı Mesut Barzani ile bir araya gelmişti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere 'Terörizm' Mücadelesinde Irak'a Verdiği Desteği Sürdürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement